Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Zes tips voor De Nationale Voorleesdagen

19 januari 2021


De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van 20 januari tot en met 30 januari. Tijdens deze periode staat voorlezen aan kinderen centraal. Voorlezen verbetert natuurlijk de woordenschat en spelling, maar het versterkt ook nog eens de band tussen (groot)ouder of verzorger en kind. En daarom raden wij iedereen aan om zo veel mogelijk voor te lezen! Wij geven hieronder een aantal boekentips.

Van 2 tot 8 jaar

De grote tandenpoetsdag & De grote verkleedpartij
De grote tandenpoetsdag is een grappig en verfrissend prentenboek over tandenpoetsen van Sophie Schoenwald met prachtige illustraties van Günther Jakobs. De dierentuin krijgt geen bezoekers meer, want doordat de dieren hun tanden niet poetsen stinkt het er enorm! De directeur organiseert een grote tandenpoetsdag. Egel Egbert gaat met tandpasta op zijn rug langs bij alle dieren.

Heb je dit boek al snel uit? Lees dan ook De grote verkleedpartij! Daarin is het één grote chaos in de dierentuin. De dieren houden een grote verkleedpartij!



Tien regels als je jarig bent
Tien regels als je jarig bent is een humoristisch prentenboek over de állerleukste dag van het jaar. Bij verjaardagen gaat het erom dat je viert dat jij er bent. Beth Ferry heeft handige (en vooral grappige!) regels opgesteld om dit goed aan te pakken. De illustraties van Tom Lichtenheld maken alleen al het bekijken van dit prentenboek tot een heus feest.



De Kusjeskrokodil

De kusjeskrokodil
Dit prentenboek van Jozua Douglas en Loes Riphagen is het perfecte voorleesverhaal voor het slapengaan. Tim kan niet slapen. Hij hoort allerlei vreemde geluiden. Die blijken afkomstig van dieren die in zijn slaapkamer verstopt zitten, zoals het Verhaaltjesvarken, de Toedektijger en de Knuffelbuffel. Deze bijzondere beesten voeren samen een heel bedtijdritueel op voor Tim. Maar pas na de kusjes van de Kusjeskrokodil kan hij echt lekker gaan slapen.



Vanaf 8 jaar

De boeken van Jozua Douglas
Jozua Douglas heeft naast zijn prentenboek ook boeken voor kinderen vanaf 8 jaar geschreven! Zo zijn de boeken uit de Costa Banana-serie razend populair. Begin dit avontuur met De gruwelijke generaal of lees samen een van zijn andere grappige boeken De verschrikkelijke badmeester of De vreselijke tweeling.



Reisbureau Wereldvreemd
Zin om samen op een magisch avontuur te gaan? Lees dan Reisbureau Wereldvreemd van L.D. Lapinski. Wanneer de twaalfjarige Flick reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Ze treedt toe tot het Wereldvreemdgenootschap en daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten!



De boeken van Roald Dahl
Wie kent de klassiekers van Roald Dahl niet? Neem een duik in je eigen kinderjaren door samen Roald Dahl te lezen. Zijn boeken zijn tot op de dag van vandaag hilarisch en ze staan vol wijze lessen! Met de bekende illustraties van Quentin Blake.



We wensen jullie veel leesplezier! Meer weten over De Nationale Voorleesdagen? Ga dan naar www.nationalevoorleesdagen.nl.

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven