De Kinderjury

De Stemweken van de Kinderjury zijn begonnen! Van 10 t/m 24 april kunnen alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar stemmen op hun favoriete boek uit 2022 via de Kinderjury-site of via een Kinderjurystembus! De top 3 wordt bekend gemaakt op 10 mei en de prijsuitreiking voor de nummers 1 vindt plaats op 17 mei 2023.

Je kunt stemmen op alle boeken die in 2022 zijn verschenen, maar de Kinderjury stelt ook Tiplijsten samen om het kiezen wat makkelijker te maken. Wij tippen onderstaande boeken van De Fontein. Veel leesplezier!

Op10 mei wordt de top 3 bekend gemaakt en kunnen we weer stemmen!



Getipt door de Kinderjury: 6-9 jaar


Petje af voor eenhoorn Dana Simpson
Goudsbloem Hemelse Neusvleugels is geen gewone eenhoorn. Ze heeft ingebouwde wifi , is de meest betoverende oppas ooit en volgt glinsterlessen. Goudsbloem is kortom best cool. Maar, wanneer ben je eigenlijk cool?

Lach weer mee met Evi en eenhoorn als ze het idee van ‘coolheid’ in twijfel trekken, en leesopdrachten in vakantietijd zo lang mogelijk uitstellen.


Bureau Speurneus en de junglebende Jozua Douglas
Meneer De Bruin meldt zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan hij en zijn vrienden mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Algauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.

Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet Dav Pilkey

Sjors en Harold belanden in een parallel universum! Het verschil: daar zijn zij en Kapitein Onderbroek ineens de slechteriken, en is meneer Krupp een held. En als ze het dan eindelijk lukt om weer terug te keren naar hun eigen wereld, nemen ze per ongeluk een stel slechteriken mee. Die moeten natuurlijk teruggestuurd worden, maar hóé?!

Getipt door de Kinderjury: 10-12 jaar

Het Van Gogh-mysterie Deron Hicks
Een jongen zit in zijn eentje in een museum. Hij kan zich niets herinneren – niet wie hij is, waar hij vandaan komt, of waarom hij uitzonderlijk veel van kunst weet. Dan blijkt dat er mensen achter hem aanzitten. Heel gevaarlijke mensen. En dus moet de jongen op zoek naar zijn verleden, terwijl hij een stokje probeert te steken voor een van de grootste kunstfraudes ooit.
Vol QR-codes van de kunstwerken die je in het boek tegenkomt.

Voltreffer Jeff Kinney
Bram en sport gaan niet goed samen…
Na een dramatische sportdag besluit Bram dat hij officieel met sportpensioen gaat. Maar van zijn moeder moet hij het nog één kans geven. Ze schrijft hem in voor een basketbaltoernooi. Team Bram verliest de ene na de andere wedstrijd, maar
dan wordt Bram ingezet als geheim wapen.
In de finale stijgt de spanning als hij de bal krijgt. Wordt Bram de man of the match of blundert hij de bal naast de basket?

De verboden stad James Ponti
De criminele groep Umbra probeert aan nucleair materiaal te komen door een Noord-Koreaanse kernfysicus aan hun kant te krijgen. Levensgevaarlijk, dus tijd voor de wereldspionnen om weer in actie te komen!
Hun moeilijkste undercovermissie tot nu toe brengt ze van een gedurfde inbraak in Londen en schaakkampioenschappen in Moskou tot een gevaarlijke reddingsactie in Peking. Kunnen ze voorkomen dat de kernfysicus in handen van de terroristen valt, of heeft Umbra ze schaakmat?

Ga voor meer informatie over de Kinderjury naar kinderjury.nl