Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Gouden Boek voor ‘Sjakie en de chocoladefabriek’

22 januari 2024

Er zijn meer dan 75.000 exemplaren van Sjakie en de chocoladefabriek verkocht. Daarom is het bekroond met een Gouden Boek door het CPNB.

Sjakie en de chocoladefabriek

Sjakie is en blijft favoriet

Sinds het verschijnen in 1968 is het boek een favoriet. Mede dankzij alle verfilmingen. Dat het een favoriet blijft is terug te zien aan de gouden status binnen het genre kinderboeken.

Wonka

Dat Willie Wonka nog altijd razend populair is bij de lezers blijkt wel uit de populaire film én boek Wonka die onlangs verschenen – deze vertellen het verhaal vóór de chocoladefabriek! Het boek is geschreven door Sibéal Pounder, geïnspireerd op de verhalen van Roald Dahl en gebaseerd op de film Wonka van Warner Bros. Pictures. De film werd bedacht door Paul King die samen met Simon Farnaby het scenario schreef.

Gouden Boeken

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven