Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Tibor Rode

Tibor Rode

Tibor Rode werkte als advocaat, auteur, mediator en docent in Hamburg. Op zijn twaalfde was hij de jongste deelnemer aan het ‘Creatief Schrijven programma’ van het Duitse ministerie van Onderwijs.

In gesprek met Tibor Rode

Hoe verklaart u de eeuwenlange fascinatie van de mens voor de Mona Lisa van Da Vinci? 

Op het eerste gezicht lijkt het een gewoon portret van een onbekende jonge vrouw. Maar het schilderij herbergt allerlei geheimen en dat merk je als je ernaar kijkt. Die mysterieuze glimlach, de ogen die je overal lijken te volgen. Maar misschien bestaat de fascinatie er ook uit dat het schilderij volgens de gulden snede is gecomponeerd. 

Leonardo da Vinci was een van de eerste kunstenaars die de ‘goddelijke verhouding’, zoals hij het noemde, in zijn werk heeft toegepast. 

De rechten van Het Mona Lisa-virus zijn al naar twaalf landen verkocht. Hoe is het om te weten dat uw boek ook in die landen zal worden gelezen?

Geweldig. Als je bedenkt dat er binnenkort lezers uit heel verschillende culturen het verhaal van Helen zullen volgen, is dat een spannend idee. Ik kan nauwelijks wachten om de boeken uit die landen in handen te krijgen.

Over Het Mona Lisa-virus: ‘Een griezelig goed verteld verhaal met een ingenieus plot.’ 

Terug naar boven

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven