Geef iedereen een boek cadeau!

Ben je op zoek naar een leuk boek als sinterklaas- of kerstcadeau? Of zoek je inspiratie voor je eigen verlanglijstje? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij hebben boeken voor iedereen. Of je nou op zoek bent naar een mooi prentenboek, een kinderboek vol avontuur, een spannende thriller of een heerlijke roman. Bij ons ben je in één keer klaar!

Klik voor inspiratie op een van de categorieën. Zie je iets dat je leuk vindt; voor je eigen verlanglijstje? Of om iemand cadeau te doen? Ga dan naar je lokale boekwinkel, daar vind je vast wat je zoekt!

Winkel slim, koop op tijd.


Prentenboeken

Weg – Ineke Upperman
Buiten het circuit hoort Freek de wagens al testrondjes rijden. Maar eenmaal binnen krijgt Freek van papa een gehoorbeschermer op. Freek is beteuterd, maar het maakt hem ook vastberaden om dan in ieder geval zoveel mogelijk van de wedstrijd te zíén. En zo komt het dat hem iets opvalt wat niemand anders in de gaten heeft…

Word nooit groot – Roald Dahl
Wat zou er gebeuren als je altijd kind bleef en nooit volwassen werd? Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grotemensendingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaiheid volwassenen hun dagen vullen. Maar het kán ook anders…!

Kijk nou… taart! – Jonathan McKee
Als Luiaard en Maki een joekel van een taart vinden kunnen ze hun geluk niet op. Luiaard wil hem delen met hun vrienden, maar Maki ziet bij allemaal wel een bezwaar. Er blijft maar één vriend over met wie Luiaard de taart kan delen: Maki! Maar dan komt de jarige zijn taart ophalen…

Samen hier – Dieren – Oliver Jeffers
Met prachtige illustraties uit de bestseller Samen hier leren jonge kinderen allerlei dieren te benoemen. Dieren uit hun eigen leefomgeving, zoals een hond en een varken. Maar ook dieren die ze minder snel zullen tegenkomen, zoals een eland en een ijsbeer.


Kinderboeken (8+)

Het Van Gogh-mysterie – Deron Hicks
Een jongen zit in zijn eentje in een museum. Hij kan zich niets herinneren – niet wie hij is, waar hij vandaan komt, of waarom hij uitzonderlijk veel van kunst weet. Dan blijkt dat er mensen achter hem aanzitten. Heel gevaarlijke mensen.

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende – Jozua Douglas
Meneer De Bruin meldt zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Mar Lev vertrouwt het niet…

Guinness World Records 2023
De compleet nieuwe editie Guinness World Records 2023 bevat duizenden records en sublieme foto’s. Boordevol tips om zelf bij te dragen aan de bescherming van onze planeet. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin: succes verzekerd!

Petje af voor eenhoorn Dana Simpson
Goudsbloem Hemelse Neusvleugels is geen gewone eenhoorn. Ze heeft ingebouwde wifi, is de meest betoverende oppas ooit en volgt glinsterlessen. Goudsbloem is kortom best cool. Maar, wanneer ben je eigenlijk cool?

Enna tegen het inktgenootschap – Kristen Perrin
De boekhandel van Enna’s moeder heeft altijd vreemde klanten aangetrokken, maar de man met de groene hoed is wel érg vreemd. Nadat Enna hem in een zeldzame eerste editie ziet schrijven vindt ze al snel overal gloeiende groene inkt – het teken van het mysterieuze Inktgenootschap.

Of ga voor een boek van onze populaire auteurs/series

Uitgeverij De Fonteint - Jozua Douglas
Uitgeverij De Fonteint - Dagboek van een Muts
Uitgeverij De Fonteint - Het leven van een Loser

Jeugdthrillers (13+)

Exit – Mel Wallis de Vries
Een berichtje.
Je stuurt het door.
Je denkt dat het niks uitmaakt.
Je hebt het mis…
JE HEBT NET IEMANDS LEVEN
IN GEVAAR GEBRACHT.
Slachtoffer of dader.
Jij beslist aan welke kant je staat.

Shame on you – Margje Woodrow
Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van een vakantiepark door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: sommigen zullen moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan.

Game on Cis Meijer
Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een populair YouTube-spel. Game on!
Maar de uitnodiging blijkt de start van een gruwelijk spel. Wanneer Sky spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier alles op alles zetten om hun vriendin te redden.

Geen weg terug – Elvin Post
Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? Voor dit dilemma komen vier vriendinnen te staan als ze middenin de nacht een tas met geld aantreffen. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed.


Young Adult

Een zee van leugens E. Lockhart
Deze prequel van Wij leugenaars neemt je mee naar een eerdere zomer, een eerdere generatie, en naar de geheimen die de familie Sinclair nog tientallen jaren zullen achtervolgen. Een zomer van verraad en verschrikkelijke fouten. Welkom terug bij de familie Sinclair. Ze waren altijd al leugenaars.

Wij zijn de wereld Jostein Gaarder
Dit boek is een persoonlijke brief van Jostein Gaarder aan zijn kleinkinderen, waarin hij zijn levensfilosofie uiteenzet en urgente vragen stelt over ons bestaan. Wat vind jij belangrijk in het leven? Hoe ga je om met de natuur? En de belangrijkste vraag van deze tijd: hoe zorgen we voor onszelf, elkaar én de planeet waarop we leven

Cinder & Ella Kelly Oram
Als haar moeder verongelukt moet Ella bij haar vader en zijn nieuwe gezin wonen. Ella mist haar moeder en haar blogvriend Cinder. Wat ze niet weet is dat hij de hotste acteur van Hollywood is. Een heerlijk verhaal om bij weg te dromen!

Gênant Kate Weston
Gênant! is het hilarische dagboek van Kat, die een feminist wil zijn maar ook vol vragen zit. Zo droomt ze ervan dat ‘hot Josh’ haar vriendje wordt, maar is dat eigenlijk wel een feministische gedachte? En waarom zet ze zichzelf toch steeds voor schut op school?


Historische romans

Omslag Goede hoop - Sarah Lark

Goede hoop – Sarah Lark
Een nieuwe meeslepende roman van bestsellerauteur Sarah Lark. Perfect voor alle fans van Lucinda Riley en Corina Bomann.

In dit tweede, los te lezen, boek in de Het nieuwe land-serie reis je met Nellie en Maria mee tussen Nieuw-Zeeland en Australië in de jaren ’30, op zoek naar een nieuw bestaan.

Omslag Altijd in mijn hart - Ellie Dean

Altijd in mijn hart – Ellie Dean
Na Een nieuw beginVer van huis, Geef nooit op en Een groot hart kun je nu verder lezen in de serie Een veilige haven.

Engeland, 1941. De zusjes Sarah en Jane zijn van Singapore naar Engeland gevlucht, maar net als ze denken eindelijk veilig te zijn, ontvangen ze een naar bericht…

Omslag De Jane's - Heather Marshall

De Jane’s – Heather Marshall
Het hartverscheurende verhaal over de vernietigende gevolgen van een gebrek aan keuze… Dit aangrijpende verhaal over jonge vrouwen die gedwongen werden hun kind af te staan, óf geen andere keuze hadden dan een illegale en onveilige abortus, houdt je aan de bladzijde gekluisterd.

Drie vrouwen. Drie verschillende keuzes. Een ondergronds netwerk dat strijdt voor het recht van vrouwen om zelf te beslissen over hun lichaam.

Parijs – Edward Rutherfurd – € 17,50
Een roman die even meeslepend en indrukwekkend is als de stad zelf. Urenlang leesplezier voor maar € 17,50!

Roman waarin je aan de hand van een aantal familiegeschiedenissen, door de eeuwen heen de ontwikkeling en groei van deze wereldstad volgt.


Feelgood

Omslag Drie dates - Beth O'Leary

Drie dates – Beth O’Leary
Een heerlijk grappige, ontroerende en vooral heel fijne nieuwe roman van Beth O’Leary. Over hoe we liefde vinden, of níét vinden, of juist hoe de liefde óns vindt. Deze roman grijpt je bij de keel en maakt je tegelijkertijd aan het lachen.

Drie vrouwen. Drie dates op Valentijnsdag. Drie keer een lege stoel… Siobhan, Miranda en Jane kennen elkaar niet, maar voor alle drie blijkt deze Valentijnsdag een keerpunt in hun leven…

Omslag Een gewone jongen - Louise Beech

Een gewone jongen – Louise Beech
In deze aangrijpende roman staat een moeder en haar zoon met autisme centraal. Het boek past net zo min in een hokje als de hoofdpersoon Sebastian.

Wanneer de moeder van een autistische jongen een escortdame inhuurt om hem gelukkig te maken, komen drie levens op onverwachte en ontroerende wijze samen… Een verwoestend mooie en diepgaande roman.

Omslag Een hemel vol sterren - Dani Atkins

Een hemel vol sterren – Dani Atkins
Een aangrijpende roman over de invloed die een orgaandonatie kan hebben op het leven van anderen. 

Als zijn vrouw Lisa verongelukt, weet Alex niet hoe hij er moet zijn voor hun 6-jarige zoontje Connor. Dan ontmoet hij vier mensen wier levens ingrijpend zijn veranderd door Lisa’s dood…

Omslag Vrij uitzicht - Anna E. Collins

Vrij uitzicht – Anna E. Collins
Een heerlijke romcom over een gebroken hart, zoete wraak en een onverwachte uitkomst…

Als je verloofde je bedriegt, neem je dat voor lief of neem je wraak? 

Een perfect cadeau voor de fans van Jane Fallon!


Thrillers

Omslag Het laatste feest - Clare Mackintosh

Het laatste feest – Clare Mackintosh
De start van een moorddadig goede nieuwe serie over rechercheur Ffion Morgan!

Wanneer de eigenaar van een aantal luxe vakantiehuizen dood in het meer drijft, blijken zo’n beetje alle bewoners van het oude dorp een motief te hebben…

Omslag Genoeg gezegd - Karen Rose

Genoeg gezegd – Karen Rose
Zinderende romantiek en ijzersterke spanning in deze nieuwe thriller van de Queen of Romantic Suspense.

Jaren geleden ontsnapte Mercy uit de sekte waarin ze opgroeide. Nu de sekteleider weet dat ze zijn geheimen op het spoor is zet hij alles op alles om haar terug te halen, dood of levend…

Omslag Levensgevaar - Arttu Tuominen

Levensgevaar – Arttu Tuominen
IJzingwekkende spanning uit Finland!

Pori wordt opgeschrikt door een aanslag op een LHBTQ+-nachtclub. Een zaak voor rechercheur Jari Paloviita en zijn team.

Omslag Miss Merkel en de moord op het kerkhog - David Safier

Miss Merkel en de moord op het kerkhof – David Safier
Een nieuwe zaak voor Miss Merkel! Dit tweede boek in de Miss Merkel-serie is weer een heerlijke cosy crime!

Wanneer een tuinman als lijk op het kerkhof ligt, zijn de moordverdachten allemaal te vinden in twee vijandige begrafenisondernemersfamilies. Een nieuwe zaak voor Miss Merkel.