De beste boeken voor Vaderdag!

Vaderdag boekentips

Zondag 18 juni is het weer de dag waar alle papa’s naar uitkijken: Vaderdag! Naast zo’n heerlijk ontbijtje op bed verwen je je vader natuurlijk ook met een fantastisch cadeau. We hebben een heerlijk lijstje voor je gemaakt met boeken voor iedere vader. Of hij nou houdt van avontuur, bankhangen of pas vader is geworden, er is voor iedere vader wat wils!

We hebben hieronder de mooiste boeken voor je verzameld. Veel plezier met geven deze Vaderdag!
Wil je meer informatie over een boek? Klik dan op de knop onder het boek. Daar kun je ook direct in onze webshop Boekenwereld bestellen. Maar je kunt natuurlijk ook de boeken kopen bij jouw lokale boekhandel!


Perfect leesvoer voor alle vaders

Baantjer deel 92 – De Cock en de ongehoorde moord – Peter Römer

Met een Baantjer zit je altijd goed! De Cock en de ongehoorde moord is het laatstverschenen deel in deze detective-serie, maar er is genoeg keuze uit de andere 91 delen!

Wanneer de maker van een podcast over een onopgeloste moordzaak van jaren geleden vermoord wordt, vermoedt rechercheur De Cock een verband tussen heden en verleden.

Monddood

Monddood – Arttu Tuominen

Een hoogbejaarde oud-bankier wordt op brute wijze aangevallen. Het onderzoek naar het verleden van de man leidt naar WO II en de Waffen SS. Het Finse oorlogsverleden komt opeens heel dichtbij…

Dit is het derde deel in de Rivierdelta-serie die zich afspeelt in het Finse dorpje Pori.

Het Maltadocument – Steve Berry

Cotton Malone is op Malta op jacht naar een document met een complot over de opvolging van de overleden paus. Daarbij wordt hij op de hielen gezeten door het geheime genootschap van de Secreti.

Als je vader fan is van historische verhalen, zijn de boeken van Steve Berry zeker een aanrader!

Voor de avontuurlijke vaders

Beroep: avonturier – Kees van der Spek

Kees van der Spek reist al bijna tien jaar voor zijn programma’s met verborgen camera de wereld rond, zoals de laatste jaren voor Oplichters aangepakt. Op zijn reizen maakt hij, alleen al door de aard van het programma, veel opzienbarends mee. Maar er zijn ook veel avonturen die ‘bijvangst’ zijn omdat ze niets met de oplichtingszaak te maken hebben.

Avonturen die de uitzending niet halen, maar die niet onverteld mogen blijven. Spannend, bizar of hilarisch, maar altijd onderhoudend. Kees beschrijft ze in Beroep: avonturier.

De ontvoering van Alfred Heineken – Peter R. de Vries

De ontvoering van Alfred Heineken van misdaadverslaggever Peter R. de Vries is het verbijsterende verhaal van de ontvoering van bierbrouwer Alfred Heineken en diens chauffeur Ab Doderer. Bijna van minuut tot minuut wordt onthuld hoe de ontvoering beraamd en uitgevoerd werd, en hoe zodoende 35 miljoen gulden losgeld werd geïncasseerd. Nooit eerder kreeg de lezer zo uitvoerig inzage in het leven en de werkwijze van criminelen van dit kaliber.

Voor de jonge vaders

Wild enthousiast over papa's

Wild enthousiast over papa’s – Philip Bunting

Met Wild enthousiast over papa’s van Philip Bunting maak je iedere kersverse vader blij! De meeste vaders proberen zo goed mogelijk voor hun kinderen te zorgen. In dit grappige prentenboek ontdek je hoe de vaders in de dierenwereld het voor elkaar krijgen.

Samen hier - Oliver Jeffers

Samen hier – Oliver Jeffers

Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: ‘Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

Mijn papa is fantastisch! – Roald Dahl

Mijn papa is slim en lief. Hij is groot als een reus en maakt me aan het schaterlachen met zijn grapjes. Ik weet zeker dat hij er altijd voor me zal zijn.

Dit hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken is heerlijk om voor te lezen aan jonge kinderen. Gebaseerd op de personages uit de boeken van Roald Dahl en met kleurrijke illustraties van Quentin Blake.

Papa - Jimmy Fallon

Papa – Jimmy Fallon

Iedereen weet dat vaders een geheime campagne voeren om ervoor te zorgen dat het eerste woord van hun kind ‘papa’ is. Maar lukt het ook? Jimmy Fallon helpt vaders bij hun missie in het grappige ‘eerste woordjes’-boek Papa.


Nog niet het perfecte cadeau voor Vaderdag gevonden? Ga naar ons boekenoverzicht voor nog meer inspiratie!