Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

De Rembrandt-roof p. 96 – Michelle LaVaughn Robinson Obama

15 maart 2023

Amy Sherald, Michelle LaVaughn Robinson Obama, 2018

Michelle Obama groeide op aan de South Side van Chicago en weet nog dat ze dacht: ‘Slim zijn is beter dan wat dan ook in de wereld.’ Na haar studies aan Princeton University en Harvard Law School ging ze werken voor Sidley Austin LLP, waar ze in 1989 Barack Obama ontmoette. Omdat ze het verlangen had om haar gemeenschap te verbeteren, verliet ze het kantoor van Sidley Austin LLP halverwege de jaren 90 om een carrière in de sociale sector te beginnen. Voordat ze in 2009 naar Washington verhuisde, gaf ze leiding aan gemeenschaps- en externe zaken voor het University of Chicago Medical Center.

Tijdens de twee presidentiële campagnes van haar man hield Michelle Obama aangrijpende toespraken waarin de toewijding van haar familie aan het dienen van anderen en het belang van haar rol als ouder centraal stonden. Als first lady richtte ze zich op vrouwenrechten, LGBTQ+ rechten, de gezondheid van kinderen en militaire gezinnen.

Michelle Obama koos Amy Sherald, winnares van de 2016 Outwin Boochever Portrait Competition, om haar officiële portret voor het museum te maken. De kunstenares beschouwt de voormalige first lady als iemand ‘waarmee vrouwen zich kunnen identificeren, ongeacht haar vorm, grootte, ras of kleur. (…) We zien de beste versie van onszelf in haar.’ Hier portretteert ze mevrouw Obama als zelfverzekerd maar toegankelijk, in een jurk van Michelle Smiths kledinglabel Milly.

Bron: National Portrait Gallery

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven