Ontdek de magie van Londen: de leukste hotspots van deze bruisende hoofdstad

Londen, de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers met zijn rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en culturele diversiteit. Deze levendige metropool biedt talloze hotspots en activiteiten die je zeker niet mag missen. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door Londen en laten we je kennismaken met onze favoriete plekken in deze bruisende stad.

  1. Covent Garden

Covent Garden, gelegen in het hart van Londen, is een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen. Deze wijk staat bekend om zijn levendige markten, straatartiesten en boetiekjes. Breng een bezoek aan de overdekte markthal en geniet van de bruisende sfeer terwijl je door de kraampjes met handgemaakte producten en vintage vondsten struint.

  1. Camden Town

Camden Town is een waar paradijs voor liefhebbers van alternatieve cultuur. Hier vind je de beroemde Camden Market, waar je kunt rondsnuffelen tussen excentrieke kleding, unieke sieraden en vintage vinylplaten. Maak ook zeker een wandeling langs het prachtige Regent’s Canal en bewonder de kleurrijke woonboten die hier aangemeerd liggen.

  1. The British Museum

Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan The British Museum een absolute must. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken en historische artefacten uit verschillende periodes en culturen. Bewonder de wereldberoemde Rosetta Stone en de Elgin Marbles en laat je meevoeren op een reis door de menselijke geschiedenis.

  1. Notting Hill

De wijk Notting Hill staat bekend om zijn pittoreske straatjes, kleurrijke huizen en de beroemde Portobello Road Market. Struin langs de kraampjes vol antiek, vintage kleding en exotisch eten en geniet van de levendige sfeer. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de prachtige boekwinkel “The Notting Hill Bookshop”, die wereldberoemd werd door de film “Notting Hill” met Hugh Grant en Julia Roberts.

  1. Southbank

Voor een prachtig uitzicht op de skyline van Londen en een levendige culturele ervaring, moet je naar Southbank gaan. Langs de oevers van de rivier de Theems vind je hier een scala aan theaters, galerieën en restaurants. Wandel over de beroemde Millennium Bridge, bezoek het Tate Modern Museum en geniet van straatoptredens en straatvoedsel terwijl je de stad vanuit een ander perspectief ervaart.

Ben je ook zo gek op Londen? Lees dan dit heerlijke boek van Sarah Manning over de liefde voor Londen.

London, with love

Londen. Negen miljoen mensen. Tweehonderdzeventig metrostations. Elke dag duizenden toevallige ontmoetingen, eerste afspraakjes, afscheid en happy ever afters. En twintig jaar lang is Londen de stad waar één vrouw en één man elkaar elke keer nét missen. Jennifer en Nick ontmoeten elkaar als tieners. In de twee decennia die volgen worden ze verliefd op elkaar, hebben ze eenhekel aan elkaar, zoenen ze, blijven ze vrienden, willen ze elkaar nooit meer spreken, en vinden ze elkaar altijd weer terug. Maar zijn ze na al die tijd voorbestemd om samen te zijn, of is dit het einde van hun reis?

€ 20,00 | paperback | 14 x 21,5 cm | ca. 352 pagina’s | OORSPRONKELIJKE TITEL London, With Love | VERTALER Erica Feberwee | ISBN 9789026164675
ISBN e-book 9789026164682 (€ 9,99) | ISBN audio 9789026170164 (€ 14,99) | NUR 302

Verschijningsdatum:19 december 2023