Kinderboekenweek 2022

Van 5 oktober tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek! Alle boekhandels vieren deze week het kinderboek. Je krijgt bovendien het Kinderboekenweekgeschenk bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinder- of jeugdboeken. Op zoek naar een leuk boek voor je (klein)kinderen of voor in de klas? Lees dan snel verder!

TIP!
Jozua Douglas, bekend van onder andere de populaire kinderboekenserie Costa Banana, heeft een speciale Kinderboekenweekpagina gemaakt. Met allerlei leuke filmpjes, lees- en lestips!Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: Gi-ga-groen! Een aantal boeken van ons past daar perfect bij!

Prentenboeken

Tip 1: De aarde heeft jou nodig

Dit boek laat je zien hoe afval ontstaat, waar het naartoe gaat én wat wij kunnen doen om de hoeveelheid afval te verminderen.

Deze optimistische gids is eenvoudig en gemakkelijk: de eenvoud maakt dat ook jonge kinderen het verhaal begrijpen, en het is voor ons allemaal gemakkelijk om ernaar te handelen. De wereld heeft ons nodig!

Samen hier van Oliver Jeffers Here we are

Tip 2: Samen hier

Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel:

‘Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

Kinderboeken

Tip 3: Bureau Speurneus en de junglebende

Het tweede deel in de detectiveserie Bureau Speurneus! Dit is het los te lezen vervolg op Bureau Speurneus en de boekenmaffia. De illustraties zijn gemaakt door Geert Gratama.

Meneer De Bruin krijgt een bijzondere opdracht. Lev vertrouwt het niet, dus gaan hij en zijn vrienden mee zodat ze zijn vader in de gaten kunnen houden.

Tip 4: Samen plastic de baas

Samen plastic de baas is een kleurrijk non-fictieboek voor kinderen vanaf 8 jaar, met vijftig missies om het gebruik van plastic te verminderen.
De leuke #2minutenaanpak in de vorm van vijftig ‘superheldenmissies,’ biedt kinderen vanaf 8 jaar een eenvoudige manier om het verschil te maken. Samen zorgen we voor een groenere wereld!


Tip 5: Samen klimaatverandering de baas

Deel 2 in de reeks Samen … de baas. Kom jij nu in actie om onze aarde te redden?
De wereld zit in de problemen en heeft superhelden zoals JIJ nodig om haar te helpen. Je hebt maar 2 minuten nodig om klimaatverandering te bestrijden en het verschil te maken.
Lees dit boek en ontdek hoe jij een #2minutensuperheld wordt.

Tip 6: Alles wat cool is aan haaien

Wist je dat haaien zo klein kunnen zijn als een banaan en groter dan een bus? Of dat walvishaaien meer dan 3.000 tanden hebben? Wist je dat gigantische inktvissen ogen hebben ter grootte van dinerborden? En dat anemoonvissen worden beschermd door een snotpantser?
In Alles wat cool is aan haaien lees je alles wat je altijd al wilde weten over je favoriete onderwaterwezens.


Tip 7: 100% Coco New York

 Coco gaat modelessen volgen aan de Teen Vogue University! Hier leert ze alles over de sixties, pied-de-poules en punkie looks.

Ze besluit voor haar eindproject oude kleren een nieuw leven te geven, zo kan ze iets doen voor het milieu!

Tip 8: De geheimen van het stormbos

De geheimen van het stormbos is het laatste deel in de magische trilogie Reisbureau Wereldvreemd van L.D. Lapinski. Perfect om in te ontsnappen voor iedereen vanaf 10 jaar. Magisch avontuur vol vaart, humor en fantastisch uitgewerkte werelden.

Meer tips!

Naast boeken met het Kinderboekenweekthema hebben wij natuurlijk ook genoeg andere kinderboeken! Probeer deze Kinderboekenweek eens een graphic novel, laat je verbazen door alle records in Guinness World Records 2023 of ga op een magisch avontuur!