Kinder- & jeugdboeken

De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen!

22 januari 2020

nationalevoorleesdagen

Vanaf 22 januari tot en met 1 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze periode staat voorlezen aan kinderen centraal en zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten.

Voorlezen verbetert natuurlijk de woordenschat en spelling, maar het versterkt ook nog eens de band tussen (groot)ouder en kind.. En daarom raden wij iedereen aan om zo veel mogelijk voor te lezen! Wij geven hieronder een aantal boekentips.


omslag Tien regels als je jarig bent.inddVan 2 tot 8 jaar
Tien regels als je jarig bent – Beth Ferry & Tom Lichtenheld
Tien regels als je jarig bent is een humoristisch prentenboek met handige, maar vooral erg grappige regels om van je verjaardag het beste feest te maken. Er moet bijvoorbeeld gezongen worden gewoon ‘Er is er een jarig’ is prima. Als het maar vrolijk, luid en lekker vals klinkt!

Neem een kijkje in het boek Besteltandenpoetsdag_RGB_150dpiDe grote tandenpoetsdag – Sophie Schoenwald & Günther Jakobs
De grote tandenpoetsdag is een grappig en verfrissend prentenboek over tandenpoetsen! De dierentuin krijgt geen bezoekers meer. Doordat de dieren hun tanden niet poetsen stinkt het er enorm! Dus organiseert de directeur een grote tandenpoetsdag.

Neem een kijkje in het boek Bestel
voorplat_rgb_15dpiOma bouwt een motorboot – Steve Goetz & Eda Kaban
Samen lezen? Wat dacht je van samen zingen! Zing mee op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm’ met het vrolijke prentenboek Oma bouwt een motorboot.

Neem een kijkje in het boek Bestel

 


 

Vanaf 8 jaar
jozuadouglas_boeken
Jozua Douglas
Samen een avontuurlijk en grappig boek lezen? Kies dan een van de boeken van Jozua Douglas! Zoals De verschrikkelijke badmeester of De vreselijke tweeling. Of begin in de razendpopulaire Costa Banana-serie met De gruwelijke generaal!

Bekijk alle boeken van Jozua Douglas Bestel

matildaRoald Dahl
Wie kent de klassiekers van Roald Dahl niet? Neem een duik in je eigen kinderjaren door samen Roald Dahl te lezen. Tot op de dag van vandaag nog steeds hilarisch en vol wijze lessen!

Bekijk alle boeken van Roald Dahl BestelDrakendal van Scarlett ThomasBovenwereld-serie – Scarlett Thomas
Is jouw zoon of dochter een Harry Potter-fan? Lees dan samen de Bovenwereld-serie! Deze trilogie barst van magie en avontuur.

Bekijk deel 1: Drakendal Bestel
Fan van dit soort avontuurlijke boeken? Bekijk dan ook zeker De vermiste griffioenen (vol met fabeldieren) en De ruimteatlas van Jesse Kreek (een hilarische ruimtereis).

 

We wensen jullie veel leesplezier! Meer weten over De Nationale Voorleesdagen? Ga dan naar www.nationalevoorleesdagen.nl.

Op de hoogte blijven van onze boeken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en/of volg ons op Instagram en Facebook.