Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes is auteur van o.a. Voor jou, dat ook verfilmd werd als Me Before You, Een leven na jou, Voor mij en de historische roman De sterrengever. Inmiddels zijn van haar boeken wereldwijd ruim 32 miljoen exemplaren verkocht.

De boeken van Jojo Moyes spelen zich af in verschillende tijden: in het heden, het verleden of ze hebben twee verhaallijnen: een in het heden en een in het verleden. Aan de hand daarvan hebben we de boeken hieronder gegroepeerd. Het zijn allemaal heel verschillende verhalen, dus je kunt in elk boek beginnen met lezen! (Met uitzondering van de Louisa Clark-serie).
Klik op een titel als je meer informatie over het boek wilt of als je het direct wilt bestellen. Alle boeken zijn ook beschikbaar als e-book en audioboek.

Heden
Verleden
Heden en verleden

 
 

Heden

Louisa Clark-serie - Jojo Moyes

Louisa Clark-serie
1. Voor jou – Me Before You
Louisa gaat aan de slag als verzorger van de verlamde Will. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen.
2. Een leven na jou – After You
Een rouwverwerkingsgroep helpt Lou haar leven weer op de rit te krijgen. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht.
3. Voor mij – Still Me
Lou Clark is in NY. Als ze op een feest Joshua ontmoet denkt ze dat haar relatie met Sam, die in Engeland is, dat overleeft. Lukt het Lou om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Heden - Jojo Moyes

Dicht bij jou – eerder verschenen als Walvisbaai – Silver Bay
Projectontwikkelaar Mike vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een resort te bouwen. De bewoners van het excentrieke Silver Bay Hotel, onder wie de temperamentvolle Liza, komen in protest.

Nachtmuziek – Night Music
Weduwe Isabelle erft een groot, vervallen landhuis. Samen met haar zoon en dochter trekt ze in de bouwval. Maar de buren hebben een verborgen agenda: zij azen al meer dan tien jaar op het grote huis…

Vier plus één – The One Plus One
Jess, dochter Tanzie en stiefzoon Nicky moeten dringend naar Schotland, maar hun auto krijgt pech. Toevallige voorbijganger Ed biedt hen een lift aan. Het begin van een roadtrip die alles verandert!

Dans met mij – The Horsedancer
Sarah krijgt paardrijles van haar opa. Maar wanneer hij overlijdt en Sarah er plots alleen voor staat, biedt advocate Natasha haar de helpende hand. Dit zet hun levens op z’n kop.

Jij en ik – Paris For One
In de novelles ‘Jij en ik’, ‘Een week in Parijs’ en nog 9 nieuwe, niet eerder verschenen verhalen ziet de lezer Jojo Moyes op haar best.

In haar schoenen – Someone Else’s Shoes
Wanneer Nisha en Sam per ongeluk elkaars gymtas meenemen uit de sportschool, is dat het onwaarschijnlijke begin van een vriendschap die hun levens verandert.

 

Verleden

Jojo Moyes - verleden

Zee van verlangen – Ship Of Bridges
1946, de oorlog is voorbij. Duizenden vrouwen reizen, soms maandenlang, op weg naar hun man. In Sydney vertrekt een schip met aan boord meer dan 600 vrouwen op weg naar een nieuw leven in Engeland.

De sterrengever – The Giver Of Stars
Kentucky, 1937. Vijf vrouwen gaan aan de slag bij de bibliotheek te paard, en daarmee ontstaat een vriendschap die hun levens zal veranderen.

 
 
 

Heden en verleden

Heden en verleden - Jojo Moyes

Verboden vruchten – Foreign Fruit
Wanneer Arcadia wordt verkocht moet binnenhuisarchitect Daisy de villa in oude glorie herstellen. Daisy weet niet hoe te starten, tot ze Lottie ontmoet, die het huis kent uit een roemruchte tijd…

Suzanna’s wereld – eerder verschenen als Passie en parelmoer – Peacock Emporium
Suzanna’s wereld is gevormd door haar roekeloze moeder Athene. Nu zoekt ze rust in haar nieuwe café, met nieuwe vrienden. Maar je moet afrekenen met je verleden voordat je aan je toekomst kunt beginnen.

De laatste liefdesbrief – The Last Letter From Your Lover
Als journaliste Ellie door krantenarchieven snuffelt op zoek naar een goed verhaal, vindt ze een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt voor hem te kiezen. Ellie gaat op onderzoek uit.

Portret van een vrouw – The Girl You Left Behind
Sophie, die midden in de Eerste Wereldoorlog haar familie probeert te beschermen, en Liv, bijna een eeuw later, zijn verbonden door een schilderij dat Sophies man maakte en Livs man haar cadeau deed.

Drie vrouwen – eerder verschenen als Paradijs op aarde – Sheltering Rain
Wanneer drie generaties vrouwen uit één familie voor het eerst samenkomen, lopen de spanningen hoog op, en komt er een familiegeheim naar boven dat hun leven voor altijd op zijn kop zet…


Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het verschijnen van een nieuw boek van Jojo Moyes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets! 


Welk boek van Jojo Moyes wil jij nog lezen? Laat het ons weten! Dat kan via Facebook en Instagram.