Eenhoornjagers

Reglement voor de eenhoornjacht

De eenhoornjagers vallen onder de Eenhoornfaculteit van Lake Superior State University. De onderstaande regels worden gehandhaafd door de afdeling mythische schepsels.

Eenhoornjachtgebieden

1. De aarde
2. De maan (alleen de onontdekte zones)
3. De Melkweg (de zuidoostelijke ring is elk oneven jaar gesloten)
4. De rest

Toegestane vangst

1. Eén eenhoorn per maand. Bij een grotere vangst loopt de jager risico op euforie, waartegen de jager zich moet wapenen. Dit kan de jacht ernstig belemmeren.

2. Vrouwelijke eenhoorns mogen niet gevangen worden. Omdat er nog nooit een vrouwelijke eenhoorn is gezien, neemt men aan dat de mannetjes zich voortplanten zonder te paren.

Duur van het jachtseizoen

Het jachtseizoen is alle dagen van het jaar geopend, met uitzondering van de avond vóór Sint-Agnes (20 januari). Hierdoor worden hazen die rillend door het bevroren gras strompelen niet vertrappeld door galopperende eenhoorns. Jagen met pijl-en-boog is toegestaan van 1 oktober tot 14 november, en van 1 december tot 1 januari.

Jacht-attributen

Eenhoorns mogen worden gevangen met behulp van:
Welgemeende intenties
Jambische pentameters
Algemene frivoliteit
Vleierij

Aas

Het enige wettelijk erkende eenhoornaas is een maagd. Hoewel het niet verboden is om imitatiemaagden te gebruiken, beschouwen we dat als zeer onsportief. Bovendien zijn eenhoorns meestal te slim om erin te trappen.

Jachttijden

Eenhoorns mogen zowel overdag als ’s avonds worden gevangen, behalve wanneer de tandenfee aan het werk is. Ze werd ooit opgeschrikt door een chagrijnige eenhoorn, en uit respect voor haar hebben we deze uitzondering ingesteld.

Gebruik van kunstlicht

Het is verboden om eenhoorns te vangen met behulp van kunstlicht.

Geringde eenhoorns

De Eenhoornfaculteit heeft eenhoorns geringd om hun leeftijd en schoonheidsenergiepeil te kunnen bepalen. Vang je een geringde eenhoorn, verwijder de ring en stuur deze naar de Eenhoornfaculteit van Lake Superior State University.

Jagersuniform

Het is toegestaan om je eigen uniform uit te kiezen, zolang het maar rood of groen is (dit hangt ervan af of jij op de eenhoorn jaagt, of de eenhoorn op jou).

Vergunning

We beschouwen de jacht op eenhoorns graag als een voorrecht. Lees verder onder het kopje ‘Voorrecht’.

Verloting van voorrecht

Mocht de eenhoornpopulatie dalen tot minder dan vijf dieren per vierkante droom, dan verleent de Eenhoornfaculteit de jachtvoorrechten door middel van loting.

Jachtuitrusting

Voor een optimale eenhoornjacht adviseren wij om onderstaande voorwerpen mee te nemen:
1 heupflesje met cognac
30 ml eenhoornlokdrank
1 kartelschaar
1 grote envelop
1 postzegel (luchtpost)
1 nagelschaartje met vijl
1 roskam
1 klein flesje hoef- en hoornpoets
1 hoefkniptang

Gelijke rechten

Bij verlening van een jachtvoorrecht aan een eenhoornjager maakt de Eenhoornfaculteit geen onderscheid op basis van afkomst of geslacht. Om te voorkomen dat jagers met ongeoorloofde jachtmiddelen op pad gaan, worden ze eerst gefouilleerd voordat ze het jachtvoorrecht ontvangen. De uitzondering op deze regel zijn dichters die een mirtetakje aan hun onderbroek hebben gespeld. Zij kunnen een voorrecht ontvangen zonder fouillering.

Evi en eenhoorn

Evi verveelt zich en ketst steentjes over het water. Tot er een steen tegen een eenhoorn ketst. En Evi een wens mag doen. En ze wenst dat de eenhoorn in kwestie haar bestie wordt.
Dus laveert Evi nu door alle basisschoolproblemen met een eenhoorn aan haar zijde. Niks mis met een beetje narcisme en hooghartigheid op zijn tijd als dat betekent dat je beste vrienden bent met een eenhoorn. Toch?

© Illustraties door Dana Simpson