Cadeaus voor de mannen in je leven, het hele jaar door!

Ben jij ook iedere verjaardag, Vaderdag en feestdag weer op zoek naar hét ideale boek voor je man, vriend, vader, stiefvader, schoonvader, broer, zoon, kleinzoon, oom, neef, goede vriend of jezelf? Wij staan klaar om je te helpen! Wij hebben de spannendste, leukste en meest interessante cadeaus voor hem op een rijtje gezet, en wellicht vind je ook nog iets leuks voor de niet-mannen.

Klik hieronder op een van de categorieën en je gaat automatisch naar de juiste plek op de pagina. Op de prentenboeken na zijn alle onderstaande boeken ook verkrijgbaar als e-book, en de meesten als audioboek!

Als je op deze pagina op een boek klikt, kom je voor meer informatie over de inhoud terecht op onze website. Vanaf daar kan je het boek direct bestellen in onze eigen webshop Boekenwereld. Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis!Voor de kleintjes

Vast - Oliver Jeffers

Vast – Oliver Jeffers

De vlieger van Finn is in een boom terechtgekomen. Finn doet zijn uiterste best om hem los te krijgen. Maar alles wat hij naar de vlieger gooit komt ook vast te zitten. Hoe kan Finn dit nu oplossen?

De allerleukste vakantie ooit - Seb Braun

De allerleukste vakantie ooit – Seb Braun

Jip en papa gaan op vakantie. Jip verheugt zich op slapen in een tent en kanovaren, maar niets gaat volgens plan…

Leuk om samen met papa te lezen!

Gigantosaurus - Jonny Duddle

Gigantosaurus – Jonny Duddle

Als vier dinokinderen samen gaan spelen belooft een van hen de wacht te houden en de andere te waarschuwen mocht de gigantosaurus komen. Hij maakt er echter een spelletje van en roept iedere keer terwijl er niks aan de hand is. Net als de anderen hem niet meer geloven komt de gigantosaurus écht hun kant op…


Voor de avonturiers die nog even de basisschool af moeten maken

De stad van de farao's - Keilty & Elvins

De staf van de farao’s – Derek Keilty en Mark Elvins

Deel 2, Het oog van Mogdrod, verschijnt in mei 2022!

Storm wordt scheepsjongen op De Zwarte Hond. De bemanning bestaat uit de slimste piraatdetectives die er zijn. De eerste opdracht: een gestolen staf en een verdwenen schip vol mummies opsporen.

Dader op het spoor - Leonard & Sedgman

Dader op het spoor-serie – M.G. Leonard en Sam Sedgman

De juwelendief is deel 1 in de spannende whodunitserie Dader op het spoor.

Alex moet op reis met zijn oom. Aan boord van stoomtrein de Hooglanden-expres ontdekt hij een verstekeling. Weet zij iets van de kostbare juwelen die overal verdwijnen? Of is er meer aan de hand?

De rioolridder - Jozua Douglas

De rioolridder – Jozua Douglas

Keesie Kippenkop heeft het niet makkelijk. Hij is verlegen, hij heeft flaporen en een rare achternaam. Om te ontkomen aan de pestkoppen van school, verstopt hij zich in een openstaande rioolput. Daar ontmoet hij een schuwe man in een duikerspak. De ontmoeting met deze vreemde ‘onderduiker’ is het begin van een spannend en humoristisch avontuur.


Voor jonge (fantasie)wereldreizigers

Wereldspionnen - James Ponti

Wereldspionnen-serie – James Ponti

Vijf kinderen met elk een uniek talent worden opgeleid tot spion. Sara is een van hen. Samen met Parijs, Rio, Kat en Sydney moet ze de wereld redden van schurken. Hun eerste geheime missie is Parijs!

Deel 2, Geen brug te ver, is nu verkrijgbaar!

Reisbureau wereldvreemd - L.D. Lapinski

Reisbureau Wereldvreemd-serie – L.D. Lapinski

Reisbureau Wereldvreemd is een raadselachtig reisbureau. Alleen Flick ziet de magie kan met Jonathan in het multiversum reizen. Maar, er lekt magie weg. Dat bedreigt heel veel werelden.

Deel 2, Op de rand van de wereld, is nu verkrijgbaar!

Het oneindige verhaal - Michael Ende

Het oneindige verhaal – Michael Ende

Wanneer Bastiaan het boek Het oneindige verhaal leest, wordt hij geroepen door de koningin van Fantásië. Hij stapt het boek in om haar te helpen.

Nu verkrijgbaar in een prachtige jubileumeditie met stofomslag!


Voor adrenalinezoekende tieners

Ik zie ik zie - Ellie Marney

Ik zie, ik zie… – Ellie Marney

De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. Algauw raken ze verzeild in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel.

Wij leugenaars - E. Lockhart

Wij leugenaars – E. Lockhart

Leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt in de wereld van de zeventienjarige Cadence.

Het prequel van Wij leugenaars verschijnt in september 2022 bij De Fontein!

Elke seconde telt - Sophie McKenzie

1 seconde telt en Elke seconde telt
– Sophie McKenzie

Charlies moeder komt om bij een bomaanslag. Ze ontmoet Nat, die ook moet leven met de vreselijke gevolgen van die dag, en ze krijgt het vermoeden dat iets niet klopt. Weet Nat meer over de aanslag?


Voor de man op zoek naar een heerlijk rustig avondje op de bank

China - Edward Rutherfurd

China – Edward Rutherfurd

Een magistrale roman van de auteur van ‘New York’, ‘Parijs’ en ‘Rusland’, waarin opnieuw een heel land wordt bekeken door de lens van een aantal gewone families.

Een teken van leven - R.J. Ellory

Een teken van leven – R.J. Ellory

Oorlogsfotograaf Stroud rouwde jarenlang om zijn collega Raphael die omkwam bij een explosie. Nu schijnt Raphael gezien te zijn in Istanbul. Stroud gaat op zoek en raakt verstrikt in een spionagespel.

De Cock en moord op stand - Baantjer

De nieuwste Baantjer (of de hele serie!) – A.C. Baantjer en Peter Römer

Een moord in het Paleis op de Dam gevolgd door een moord op een antiquair. De Cock en Vledder onderzoeken het verband tussen beide zaken.


Voor de volwassen spanning en sensatiezoeker

Een dodelijk spoor - Ben Creed

Een dodelijk spoor – Ben Creed

Leningrad, 1951. Rechercheur Revol Rossel onderzoekt de zaak waarbij vijf lijken in de sneeuw zijn achtergelaten. Het lijkt erop dat de dader zich in de hoogste kringen van het Kremlin bevindt…

Steve Berry - Het Maltadocument

Het Maltadocument – Steve Berry

Cotton Malone is op Malta op jacht naar een document met een complot over de opvolging van de overleden paus. Daarbij wordt hij op de hielen gezeten door het geheime genootschap van de Secreti.

Het volgende deel in de Cotton Malone-serie, Het Warschau-protocol, verschijnt op 17 mei 2022.

Ultiem bewijs - Peter James

Ultiem bewijs – Peter James

Een journalist krijgt een set coördinaten die hem op het spoor zetten van het bewijs voor het bestaan van God. De gevaarlijke zoektocht brengt hem van Glastonbury en Egypte naar Los Angeles.

Nu verkrijgbaar als spotgoedkope midprice voor slechts € 7,99!


Voor de non-fictielezer

De ontvoering van Alfred Heineken

De ontvoering van Alfred Heineken – Peter R. de Vries

De ontvoering van Alfred Heineken van Peter R. de Vries is het verbijsterende verhaal van de ontvoering van bierbrouwer Alfred Heineken en diens chauffeur door o.a. Willem Holleeder en Cor van Hout.

Het land van de jonker - Paasman en Overeem

Het land van de jonker – Brand Overeem en Bert Paasman

Een groot aantal landgoederen op de Veluwe stond bekend als ‘het land van de jonker’. De erfgenamen beheren de landgoederen en landerijen met behulp van pachters, knechten en jachtopzieners.

Overeem en Paasman hebben in Het land van de jonker in beelden en woorden het land van de jonker met al haar bewoners vastgelegd in een uniek boek, dat tevens een prachtig tijdsbeeld schetst van de Veluwse adel in de vorige eeuw.

Levenslang in Thailand - Pedro Ruijzing

Levenslang in Thailand, het verhaal van Pedro Ruijzing – Pedro Ruijzing en Henk de Kleine

Het huiveringwekkende verhaal van Pedro Ruijzing, die in 1995 in Thailand ter dood werd veroordeeld voor heroïnesmokkel.


Op zoek naar nóg meer cadeautips voor mannen? Bekijk dan onze boekpagina’s en selecteer op merk, leeftijd en/of genre!