Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Onze tien tips voor de Boekenweek van Jongeren!

16 september 2021

Van 17 september tot en met 26 september is het de Boekenweek van Jongeren. Deze week, voorheen de Boekenweek voor Jongeren, is helemaal ingericht door jongeren en staat dus in het teken van wat zij zelf graag lezen! Wij delen graag onze leestips.

Tip 1: American Royals-serie van Katharine McGee

Boeken moeten tegenwoordig met allerlei andere vormen van vermaak concurreren, waaronder Netflix. Gelukkig is de serie American Royals net zo verslavend als een Netflix-serie! De boeken lezen als een trein en na de cliffhanger van het eerste deel kun je gelijk door met het tweede! Een echte aanrader!
Tip 2: Cinder & Ella-serie van Kelly Oram

Zin in een heerlijke feelgood? Dan moet je zeker Cinder & Ella en Lang en gelukkig? lezen! Een moderne versie van het bekende sprookje, waarbij je helemaal wegdroomt. Lees. Zwijmel. Geniet!
Tip 3: Blackmail van Cis Meijer

Vind jij boeken soms maar saai? Dan moet je Blackmail van Cis Meijer maar eens proberen. Zodra je begint kun je niet meer stoppen! Was de dood van podcastmaker en gossipqueen Jade wel een ongeluk? En welk geheim nam ze mee in haar graf?
Tip 4: Ik zie, ik zie… van Ellie Marney

Deze thriller is niet voor de faint hearted! De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. Algauw worden ze echter opgeschrikt door nieuwe moorden: iemand heeft het op tieners gemunt…
Tip 5: The secret art of being a grown-up van Bridge Watson Payne

Dit boek zit vol tips & tricks die niemand je ooit heeft verteld over volwassen worden! Hét perfecte cadeauboek voor alle mensen die: hun eindexamen halen, voor het eerst op kamers gaan, gaan (af)studeren), hun eerste baan krijgen… of gewoon voor jezelf!
Tip 6: Smash van Margje Woodrow

Dat Margje Woodrow weet wat jongeren bezighoudt is wel duidelijk: dit jaar won ze met haar boek Fake trip de Prijs van de Jonge Jury! En ook Smash is weer een spannende jeugdthriller die volledig aansluit bij de belevingswereld van jongeren.
Tip 7: Vergif van Jennifer Donnelly

Zin in een fantasyboek met een flinke dosis female empowerment? Dan is Vergif iets voor jou! En mocht je van dit genre houden, dan kun je daarna ook gelijk Stiefzus van dezelfde auteurlezen.
Tip 8: Wij leugenaars van E. Lockhart

Zit jij veel op TikTok? Dan heb je dit boek (We Were Liars) waarschijnlijk vaak voorbij zien komen! Een onvergetelijk verhaal over leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt in de wereld van de zeventienjarige Cadence.
Tip 9: K-pop crush van Stephan Lee

K-pop heeft de afgelopen jaren de wereld veroverd! Ben jij benieuwd geworden en zou je meer willen weten over K-pop? Of ben jij juist al groot fan? Dan is de tienerroman K-pop crush het boek dat je zoekt!
Tip 10: Vlucht van Mel Wallis de Vries

In een vervallen gebouw komen drie meisjes bij bewustzijn; alle drie zijn ze opgesloten in een eigen kamer. De opdracht is simpel, maar gruwelijk. Een van hen mag de ruimte niet levend verlaten. Ze moeten zelf kiezen wie… MEGASPANNEND!
Op zoek naar meer jeugd- en YA-boeken? Ga naar onze boekenpagina!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven