Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Maak lezen leuker met onze tips voor de Boekenweek van Jongeren!

15 september 2022

Van 16 september tot en met 25 september is het de Boekenweek van Jongeren. Deze week, voorheen de Boekenweek voor Jongeren, is helemaal ingericht door jongeren en staat dus in het teken van wat zij zelf graag lezen! Wij delen graag onze leestips.

Tip 1: Shame on you van Margje Woodrow

Tijdens de Boekenweek van Jongeren wordt de bundel 3PAK gratis weggegeven in boekhandels, bibliotheken en op scholen. In 2019 schreef Margje Woodrow, net als Joost Klein en Karin Amatmoekrim, een kort verhaal voor het geschenk.

De boeken van Margje zijn perfect voor elke tiener die op zoek is naar een spannend verhaal! Onze tip: Margjes nieuwste boek Shame on you.

Tip 2: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon

Deze prachtige en ontroerende roman voor jong en oud gaat over de vijftienjarige Christopher. Hij veel weet van wiskunde, maar weinig van mensen. In dit boek begint hij aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

Tip 3: De Royals-serie van Erin Watt

De Royals-boeken zijn wereldwijde bestsellers! Ben jij nog niet begonnen in deze verslavende en passievolle serie? Begin dan met het eerste deel, Verleiding! Pas op, want als je deel 1 hebt gelezen wil je meer…

Tip 4: American Royals-serie van Katherine McGee

Boeken moeten tegenwoordig met allerlei andere vormen van vermaak concurreren, waaronder Netflix. Gelukkig is de serie American Royals net zo verslavend als een Netflix-serie! De boeken lezen als een trein en na de cliffhanger van het eerste deel kun je gelijk door met het tweede! Een echte aanrader!

Tip 5: Cinder & Ella-serie van Kelly Oram

Zin in een heerlijke feelgood? Dan moet je zeker Cinder & Ella en Lang en gelukkig? lezen! Een moderne versie van het bekende sprookje, waarbij je helemaal wegdroomt. Lees. Zwijmel. Geniet!

Tip 6: Game on van Cis Meijer

Vind jij de meeste boeken saai? Probeer dan deze spannende jeugdthriller van Cis Meijer: Game on! Vijf vrienden worden uitgenodigd om deel te nemen aan een populair YouTube-spel. De finale vindt plaats in een afgelegen landhuis. Maar de uitnodiging markeert de start van een gruwelijk spel… Hoe ver zijn deze vrienden bereid om te gaan voor elkaar?

Tip 7: Wij leugenaars van E. Lockhart

Zit jij veel op TikTok? Dan heb je dit boek (We Were Liars) waarschijnlijk vaak voorbij zien komen! Een onvergetelijk verhaal over leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt in de wereld van de zeventienjarige Cadence. Ben je door dit boek heengevlogen en wil je meer? Op 27 september verschijnt deel 2: Een zee van leugens!

Tip 8: Geen weg terug van Elvin Post

Dilemma! Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? Eva, Anna, Fleur en Kim zien twee mannen in een grote plas bloed liggen als ze midden in de nacht terugfietsen van een schoolfeest. In de auto, die met geopende portieren langs de weg staat, ligt een tas met geld. Fleur besluit de tas mee te nemen. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft, en hij hoort bij een groep zware criminelen…
Tip 9: Ik zie, ik zie… van Ellie Marney

Ik zie, ik zie… is een razendspannende thriller van Ellie Marney voor fans van Mindhunter en The Silence of the Lambs.
De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. De FBI hoopt dat zij door hun jonge leeftijd nieuwe informatie loskrijgen in deze cold cases. Algauw worden ze echter opgeschrikt door nieuwe moorden: iemand heeft het op tieners gemunt.

Tip 10: Kansloos van Mel Wallis de Vries

Ga nooit naar buiten, vertel altijd de waarheid en zorg dat je in leven blijft. Het lijkt een zieke grap, maar al snel blijkt dat zes jongeren, die in een vakantiehuisje verblijven, zichzelf moeten zien te redden. In het huisje geldt één regel: blijf leven! Kansloos houdt je gekluisterd tot aan de laatste bladzijde!

Op zoek naar meer jeugd- en YA-boeken? Bekijk onze boekenpagina!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven