Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Deze 10 boeken vinden tieners zeker weten leuk!

20 september 2019

Elk jaar is het in september de Boekenweek van Jongeren. In deze week staan boeken voor tieners centraal en gaan schrijvers onder andere op Literatour langs scholen. Wij delen tien tips die perfect zijn voor iedereen op het vmbo, havo en vwo!

Tip 1: Shame on you van Margje Woodrow

Tijdens de Boekenweek voor Jongeren wordt de bundel 3PAK gratis weggegeven in boekhandels, bibliotheken en op scholen. In 2019 schreef Margje Woodrow, net als Joost Klein en Karin Amatmoekrim, een kort verhaal voor het geschenk.

De boeken van Margje zijn perfect voor elke tiener die op zoek is naar een spannend verhaal! Onze tip: Margjes nieuwste boek Shame on you.

Tip 2: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon

Deze prachtige en ontroerende roman voor jong en oud gaat over de vijftienjarige Christopher. Hij veel weet van wiskunde, maar weinig van mensen. In dit boek begint hij aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

De Royals-serie van Erin Watt

De Royals-boeken zijn wereldwijde bestsellers! Ben jij nog niet begonnen in deze verslavende en passievolle serie? Begin met het eerste deel, Verleiding! Pas op, want als je deel 1 hebt gelezen wil je meer…

Tip 4: American Royals-serie van Katherine McGee

Boeken moeten tegenwoordig met allerlei andere vormen van vermaak concurreren, waaronder Netflix. Gelukkig is de serie American Royals net zo verslavend als een Netflix-serie! De boeken lezen als een trein en na de cliffhanger van het eerste deel kun je gelijk door met het tweede! Een echte aanrader!

Tip 5: Cinder & Ella-serie van Kelly Oram

Zin in een heerlijke feelgood? Dan moet je zeker Cinder & Ella en Lang en gelukkig? lezen! Een moderne versie van het bekende sprookje, waarbij je helemaal wegdroomt. Lees. Zwijmel. Geniet!

Tip 6: Game on van Cis Meijer

Vind jij de meeste boeken saai? Probeer dan deze spannende jeugdthriller van Cis Meijer: Game on! Vijf vrienden worden uitgenodigd om deel te nemen aan een populair YouTube-spel. De finale vindt plaats in een afgelegen landhuis. Maar de uitnodiging markeert de start van een gruwelijk spel… Hoe ver zijn deze vrienden bereid om te gaan voor elkaar?

Tip 7: Wij leugenaars van E. Lockhart

Zit jij veel op TikTok? Dan heb je dit boek (We Were Liars) waarschijnlijk vaak voorbij zien komen! Een onvergetelijk verhaal over leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt in de wereld van de zeventienjarige Cadence. Ben je door dit boek heengevlogen en wil je meer? De prequel, Een zee van leugens, is nu ook verkrijgbaar!

Tip 8: Geen weg terug van Elvin Post

Dilemma! Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? Eva, Anna, Fleur en Kim zien twee mannen in een grote plas bloed liggen als ze midden in de nacht terugfietsen van een schoolfeest. In de auto, die met geopende portieren langs de weg staat, ligt een tas met geld. Fleur besluit de tas mee te nemen. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft, en hij hoort bij een groep zware criminelen…

Tip 9: Ik zie, ik zie… van Ellie Marney

Ik zie, ik zie… is een razendspannende thriller van Ellie Marney voor fans van Mindhunter en The Silence of the Lambs.
De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. De FBI hoopt dat zij door hun jonge leeftijd nieuwe informatie loskrijgen in deze cold cases. Algauw worden ze echter opgeschrikt door nieuwe moorden: iemand heeft het op tieners gemunt.

Tip 10: Exit van Mel Wallis de Vries

Een berichtje.
Je stuurt het door.
Je denkt dat het niks uitmaakt.
Je hebt het mis…
JE HEBT NET IEMANDS LEVEN
IN GEVAAR GEBRACHT.
Slachtoffer of dader.
Jij beslist aan welke kant je staat.

Exit houdt je gekluisterd tot aan de laatste bladzijde!

Op zoek naar meer jeugd- en YA-boeken? Bekijk onze boekenpagina!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven