Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Alles over… Cis Meijer

24 juli 2018

Cis Meijer heeft al heel veel megaspannende boeken geschreven, zoals haar nieuwste ya-thriller Knock-out. Ken je Cis en haar boeken nog niet? Lees dan snel verder en leer haar beter kennen!

In welk personage herken jij jezelf het meest?
In al mijn hoofdpersonages zit iets van mezelf. Maar ik lijk volgens mij het meest op Robin uit Moordspel. Tegenover haar verbaal sterkere docent heeft ze moeite om voor zichzelf op te komen. En hoewel het niet op de voorgrond speelt, is Robin behulpzaam voor de mensen in haar omgeving. Dat is een eigenschap die ik nastreef. Het lukt me niet altijd, maar ik vind het wel heel belangrijk.

Heb je een bepaald ritueel tijdens of voor het schrijven?
Mijn favoriete ritueel voor en tijdens het schrijven: ik scan het nieuws van de dag, met een cappuccino. Daarna ga ik naar yoga-les of ik train thuis mijn schouders en armen. Vervolgens ga ik snel aan het werk. Het liefst schrijf ik de hele dag, zonder afleiding. Tussendoor doe ik wel schouderoefeningen of ga ik hooguit een uur naar buiten om te bewegen. Ik maak het ritueel tijdens het schrijven af  met een vers fruit-smoothie, en pure chocola met gember/sinaasappel.


Lees de jeugdthriller Val van Cis Meijer, bloedstollend spannend! Hoe ver ga jij om de waarheid te achterhalen?

Een rotte geur dringt mijn neus binnen. Natte steentjes, verdroogde resten aarde, kleverige spinrag en ik wil niet weten wat voor dode insecten. Het is alsof ik in een open graf woel…Heb je tips voor iemand die ook wil schrijven?
Lees aandachtig en vraag je af wat jou precies in dit verhaal raakte en wat niet. Schrijf veel. Wees kritisch op je teksten en sta open voor feedback. Volg een schrijfcursus of opleiding. Ik start pas met het echte schrijfwerk wanneer ik weet welke noodzaak de hoofdpersoon heeft om dit verhaal te beleven. Er moet iets heel belangrijks voor haar of hem op het spel staan.

Wat is jouw favoriete (jeugd)boek?
Onmogelijk om er maar één te noemen. Er zijn zo veel mooie boeken. Sommige zijn grappig, andere droevig of spannend. Het hangt ook af van het moment. Toen mijn ouders uit elkaar waren gegaan, herkende ik mezelf in Madelief, uit de boeken van Guus Kuijer. Die herkenning was heel fijn en belangrijk. Ik leerde dat ik niet het enige kind was met gescheiden ouders (en zich soms boos en bokkig gedroeg). Floddertje van Annie M.G. Schmidt, Matilda en De GVR van Roald Dahl, Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren. De boze heks van Hanna Kraan las ik eindeloos voor aan mijn dochter. Die verhalen zijn nu onderdeel van dierbare herinneringen. Maar help, ik vergeet nog een heleboel te gekke boeken!


Meijer_Verdoofd_def_RGB

De pers over Verdoofd van Cis Meijer:

‘Een ijzersterk debuut met een hoog spanningsniveau!’ – Vrouwenthrillers.nl

‘Vlotte, vloeiende stijl, met pakkende dialogen en rake beschrijvingen… De ontknoping is (letterlijk) gruwelijk spannend.’ – nbd Biblion

‘Heel overtuigende jeugdthriller. Waanzinnig spannend tot de laatste bladzijde’ – Pluizer.beWaar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor het Noorderlicht of een onverwacht dik pak sneeuw.

Meijer_Knock-out-150dpi

Het allernieuwste boek van Cis!
Knock-out is het nieuwste boek van Cis. Een ya-thriller over Fay, die kort nadat haar zus verdwijnt getuige is van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd.

Meer jeugdthrillerinspiratie vind je op onze Politie niet betreden-pagina. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram, Facebook en Pinterest.

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven