Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

De mysterieuze dood van Nicky Verstappen

23 augustus 2018

De zoektocht naar de dader van de moord op Nicky Verstappen duurt al 20 jaar. Recent werd bekend dat er een doorbraak is in deze coldcasezaak. Via dna-onderzoek is een verdachte naar voren gekomen.

Cover De mysterieuze dood van Nicky VerstappenDe mysterieuze dood van Nicky Verstappen vertelt het ontroerende verhaal van Nicky’s ouders, en bevat een voorwoord van Peter R. de Vries.

In augustus 1998 verdween de elfjarige Nicky Verstappen uit een zomerkamp bij Brunssum. Een dag later werd zijn lichaam aangetroffen op de aangrenzende Brunssummerheide.

Vreemd genoeg werd de precieze doodsoorzaak nooit vastgesteld. Het rechercheonderzoek werd zwaar bekritiseerd, waardoor de zaak-Nicky uitgroeide tot een van de meest geruchtmakende kindermoorden uit onze misdaadgeschiedenis. Samen met Nicky’s ouders werkte Simon Vuyk een jaar lang in alle stilte aan een boek over de mysterieuze dood van hun zoon. Vuyk zet alle feiten rond de zaak op een rijtje en schetst een integer en emotioneel portret van een introverte vader en een extraverte moeder, die getroffen werden door het ergste dat ouders kan overkomen.

Criminoloog Simon Vuyk was als eindredacteur betrokken bij tv-programma’s als Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Hij schreef eerder de boeken De waarheid achter de vuurwerkramp en De moord op Maja Bradarić. Zijn werk kenmerkt zich door een gedegen journalistieke aanpak. Objectief. Onafhankelijk. Onthullend.

bestelknopebook

ISBN e-book: 9789026182778
Prijs: € 7,99

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven