Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Moorddadig leuke boeken in deze cosy camping crime-serie!

1 september 2021

Sofia’s camping is een cosy camping crime-serie, geschreven door Susanne Hanika. Van deze vrolijke, grappige en spannende serie zijn nu 3 delen als e-book en audioboek verschenen!

Sofia's camping banner

Blauw water, heldere lucht, de Alpen in de verte zichtbaar. Dat is Hirschgrund, een idyllisch meer in het midden van Beieren. Sofia erft van haar oma een camping aan het Hirschgrund-meer, maar ze wil er eigenlijk zo snel mogelijk vanaf. Haar plan is: even van Hamburg naar Beieren (tevens even een ontsnapping aan haar ontrouwe echtgenoot!), de boel opknappen en zo snel mogelijk zien te verkopen.

De vaste gasten, die Sofia nog kent uit haar jeugd toen ze vakanties doorbracht bij haar oma op de camping, zijn blij haar terug te zien, blij dat de camping wordt voortgezet en ze niet hoeven te verkassen. En terwijl Sofia haar hoofd breekt over hoe ze hun het nieuws van de voorgenomen verkoop moet vertellen, wordt er een dode op de camping ontdekt.
Sofia is geschokt, maar ook nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit. Wanneer de zeer aantrekkelijke en hartstochtelijke rechercheur Jonas Schneider de camping betreedt, is de noodzaak om te verkopen opeens een stuk minder urgent…

Een lichte, vrolijke, grappige maar zeker ook spannende misdaadserie, deze Beierse cosy camping crime. Hier vind je alle informatie over de eerste drie delen in de serie. Je kunt ook direct de e-books downloaden voor op je e-reader, tablet of telefoon via onze eigen webshop Boekenwereld. Ze zijn natuurlijk ook verkrijgbaar via jouw favoriete online boekhandel. De audioboeken kun je vinden in jouw favoriete streamingsdienst!


Sofia's Camping 1 - Moord in de camper

Sofia’s camping #1 – Moord in de camper

Een dode campinggast! Hij ligt koud en naakt in de camper van Evelyn. Maar hoe kwam hij daar? En wie heeft hem vermoord? Evelyn heeft geen idee – en Sofia is wanhopig. Ze wil tenslotte gewoon die camping verkopen die ze als erfenis van haar Beierse grootmoeder kreeg. Maar wie koopt er een camping als er een moordenaar vrij rondloopt? De lokale politie biedt weinig uitkomst, aangezien ze Sofia’s overleden grootmoeder als de vermeende dader aanwijzen…

Sofia moet zelf op onderzoek uit en de moordenaar vinden voordat hij weer toeslaat. Daarbij wordt ze nogal afgeleid door die enorm charmante rechercheur Jonas Schneider…

ISBN e-book: 9789026157820 | € 7,99 | ISBN audioboek: 9789026157837


Sofia's camping 2 - De dood gaat op kamp

Sofia’s camping #2 – De dood gaat op kamp

De vaste gasten van Sofia’s camping zien de ellende op zich afkomen, in de vorm van een groep jongeren. Dat kan alleen maar luide muziek, veel drankmisbruik en gedoe opleveren…
Ze besluiten de jongeren direct met hun tenten naar een afgelegen stuk camping te verwijzen. Maar in plaats van een tiener met een kater, ligt er de volgende ochtend een opzichter dood in een schuur. Een elektrische schok! Maar hoe heeft dát kunnen gebeuren?
Sofia vertrouwt het niet. Al snel blijkt dat ze de hulp van de knappe rechercheur Jonas Schneider hard nodig heeft, iets wat ze niet heel erg vindt…

ISBN e-book: 9789026157844 | € 7,99 | ISBN: audioboek 9789026157851


Sofia's camping 3 - De dood houdt geen siesta

Sofia’s camping #3 – De dood houdt geen siësta

De onsympathieke makelaar Holger Schwarz hangt de laatste tijd ergerlijk vaak rond op de camping. Maar na een heftige ruzie met Sofia, ligt hij de volgende dag morsdood aan haar voeten. Zijn plannen om op het terrein een hotelcomplex en een golfbaan te bouwen, behoren hiermee tot het verleden.

Voor Sofia ziet het er niet gunstig uit: ze heeft een motief en het moordwapen komt uit haar keuken! Maar al snel blijkt dat meerdere mensen de makelaar graag dood zagen. Wie van hen was daadwerkelijk in staat tot moord?

Sofia en haar vaste kampeerders zijn vastbesloten de dader te vinden. En gelukkig vindt Sofia de slimme en niet oncharmante rechercheur Jonas Schneider aan haar kant.

ISBN e-book: 9789026157875 | € 7,99 | ISBN audioboek: 9789026157899


Auteur Sofia's camping - Susanne Hanika

7 vragen aan Susanne Hanika

Deze nieuwe auteur wilden we natuurlijk iets beter leren kennen. We stelden haar 7 vragen over schrijven en kamperen!

1. Waar schrijf je het liefst?
Voor de caravan, op een campingstoel, laptop op schoot.

2. Heb je rust nodig om te schrijven, of juist veel reuring om je heen?
Juist veel rust, dan kan ik lekker wegzakken in mijn verhaal dat ik aan het schrijven ben.

3. Vind je het lastig afscheid te nemen van de personages als je een boek voltooid hebt?
Jazeker, daar ben ik elke keer weer een beetje verdrietig over. Het is daarom maar goed dat Sofia’s camping een serie is met veel delen…

4. Wat is volgens jou, het fijnste aan schrijver zijn?
Het is geweldig als personages tot leven komen. Wanneer ze mij als auteur niet meer nodig hebben, maar zelf tot leven komen en dan zelfs mij verrassen met welke kant ze opgaan in een verhaal.

5. En het minst?
Dat het wel eens voorkomt dat ik een paar dagen niet kan schrijven omdat ik het te druk heb met andere dingen. Dat zijn eigenlijk best saaie dagen dan.

6. Caravan of tent?
Absoluut een caravan!

7.  Sherlock Holmes of Miss Marple?
Miss Marple. Lekker eigenzinnig maar altijd met de juiste intuïtie.

@ Bastei Lübbe AGLaat je ons weten of je deze nieuwe serie, Sofia’s camping, op je nog-te-lezen-lijstje zet? Dat kan via Facebook en Instagram!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven