Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

5 x psychologische thrillers die je niet mag missen!

27 februari 2019

Het weekend komt er weer aan, deze wordt helaas iets minder zonnig dan afgelopen week. Maar des te meer redenen om binnen te blijven met een goed boek! We hebben 5 psychologische thrillers op een rijtje gezet die je echt niet mag missen. Perfect om het weekend mee door te komen!


Psychologische thrillers - De perfecte leugen

1. De perfecte leugen van Jo Spain

Ongeëvenaarde plottwists en geweldige dialogen in deze thriller van Jo Spain.

Wanneer Erin op een ochtend de deur van hun appartement opent voor een collega-agent van haar man Danny, ziet ze de schok op het gezicht van de man. Erin draait zich om, en kan nog net zien hoe Danny naar het balkon loopt en vanaf de vierde verdieping zijn dood tegemoet springt…

Achttien maanden later staat Erin terecht voor de moord op haar man. In de anderhalf jaar hiervoor is ze erachter gekomen dat Danny niet was wie ze dacht. Ze dacht dat hij perfect was, dat hun leven perfect was. Maar dit alles was gebouwd op de perfecte leugen.


2. Dochter van het moeras van Karen Dionne

Dionne Dochter van het moeras

Helena’s moeder is als tiener ontvoerd en in een afgelegen moerasgebied bij Michigan vastgehouden. Helena, die daar twee jaar later geboren werd, hield van het leven daar: jagen, vissen, één zijn met de natuur. Ondanks haar vaders temperament hield ze van hem. Tot het moment dat ze ontdekt hoe wreed hij werkelijk was. Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis en houdt zich schuil in het gebied dat hij als geen ander kent. De politie zet een klopjacht in maar Helena weet dat zij de enige is die hem kan vinden. Zij heeft immers de geheimen van het moerasgebied juist van hém geleerd.

De wreedheid van de natuur en de hartverscheurende keuzes die hoofdpersoon Helena moet maken op het moment dat ze erachter komt dat haar vader een seriemoordenaar is, kruipen onder je huid. Al lezend word je continu heen en weer geslingerd tussen sympathie en afgrijzen.

Ken je de nieuwste thriller van Karen Dionne al?


Psychologische thrillers -  Ik moet je iets vertellen

3. Ik moet je iets vertellen van Nicola Moriarty

Een literaire thriller vol plottwists en familiegeheimen die je tot het einde in zijn greep houdt!

Eindelijk vakantie. De hele familie is bij elkaar. De koffers zijn gepakt, de auto’s zitten vol, en in colonne vertrekken ze. Het vakantiehuis ligt op een paar uur rijden, maar niet iedereen zal er aankomen… De familie van Jill, haar drie zoons en hun gezinnen, wordt verscheurd door een zwaar verkeersongeval. Dit is een ongeluk, maar de gevolgen ervan zaten er al een tijd aan te komen. Want binnen deze familie ligt een geheim te etteren, en niets kan voorkomen dat het naar buiten komt.


4. Mijn zus van Michelle Adams

mijn zus

Dit is een verslavende thriller met geweldige twists. Een sinister spel tussen twee zussen. Perfect voor de lezers van Clare Mackintosh en Ruth Ware!

Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar altijd loopt dat noodlottig af. Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze achter de werkelijke drijfveer van haar ouders komt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…


Psychologische thrillers - Altijd dichtbij

5. Altijd dichtbij van Paula Daly

Altijd dichtbij is de tweede thriller van Paula Daly. Haar boeken worden graag gelezen door de fans van Nicci French, Sophie Hannah en Paula Hawkins.

Wanneer de jongste dochter van Natty en Sean ziek wordt tijdens een schoolkamp en Natty een paar dagen van huis is om bij haar dochter te zijn, biedt haar goede vriendin Eve aan om haar gezin draaiend te houden. Bij thuiskomst blijkt dat die ‘hulp’ iets te ver is doorgeslagen: Sean is verliefd geworden op Eve en het huwelijk valt uiteen. En hoe hard Natty ook probeert haar leven opnieuw op te bouwen, Eve slaagt er steeds opnieuw in haar dat onmogelijk te maken. Dan ontvangt Natty een anoniem briefje waaruit blijkt dat dit bepaald niet de eerste keer is dat Eve op deze manier een gezin verwoest, met fatale consequenties. Natty is vastbesloten deze ‘serieminnares’ te ontmaskeren…


Veel leesplezier met een van deze psychologische thrillers!

Laat je ons weten welke van deze psychologische thrillers je gaat lezen? Dat kan via Facebook en Instagram, vergeet ons niet te taggen of #uitgeverijdefontein te gebruiken!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven