Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Top 6 van Es: onontdekte pareltjes van 2020

22 december 2020

Banner Top 6 van Es 2020

Het is weer tijd voor een Top 6 van Es! Onze redacteuren hebben een fantastische baan: ze mogen boeken uitgeven waar ze in geloven, waar ze door geraakt worden, die hen zijn bijgebleven. Maar helaas hadden we dit jaar te maken met corona, is de boekenmarkt sowieso erg vol en niet álle boeken kunnen een bestseller worden. Wij begrijpen dit natuurlijk, maar het is wel jammer dat er soms echte pareltjes worden uitgegeven die niet door het grote publiek ontdekt worden. Daarom heb ik weer samen met redacteuren Sabrina en Claudia van De Fontein een top-6 gemaakt van onontdekte pareltjes in 2020. Boeken die geen bestsellers geworden zijn, maar de aandacht zeker verdienen.

Als je denkt, ‘dit is echt iets voor mij’, klik dan op de knop onder het boek, of óp het boek, dan kun je het direct bij onze webshop Boekenwereld.com bestellen. Je kunt het boek natuurlijk ook bij je favoriete (plaatselijke) boekhandel in de webshop bestellen. Vaak kunnen ze het al snel bij je thuisbezorgen!

Top 6 van Es 3D Vrijheid

Imogen Kealy – Vrijheid
Dit op historische feiten gebaseerde verhaal vertelt het levensverhaal van Nancy Wake. Zij was een superspion voor de Britten en was een van de leidende figuren tijdens D-Day.

‘Nancy Wake is larger than life. Haar gedrevenheid, rechtvaardigheidsgevoel en bovenal haar moed maken dat ze een geweldig personage is om te vertolken. Het werd tijd dat haar verhaal werd verteld.’ Anne Hathaway (vertolkt Nancy Wake in de verfilming van Vrijheid).

3D mijn grootste wens

Lucy Dillon – Mijn grootste wens
Eva ontdekt na de dood van haar man hoeveel ze voor hem heeft opgegeven. Haar nichtje Nancy heeft na het vertrek van haar vader geen woord meer gesproken. Onverwacht vinden ze steun bij elkaar.

Mijn grootste wens is een heerlijk warme en ontroerende roman over hoe steun soms uit de meest onverwachte hoek kan komen.

Top 6 van Es 3D De verdwijning

Katherine Webb – De verdwijning
Bath, 1942. Frances’ zoektocht naar een verdwenen kind leidt al snel terug naar de verdwijning van haar beste vriendin, ruim 20 jaar geleden… Een spannende roman over schuldgevoel en vriendschap.

De verdwijning is een aanrader voor iedereen die genoten heeft van De dood van Harriet Monckton van Elizabeth Haynes.

3D famous

Amy Jones – Famous
Ava is beroemd door de realityshow van haar familie; Mags is zangeres en een rijzende ster. Als vrouwen in de spotlights wordt hun leven bepaald door hoe ánderen hen zien. Tot ze de regie terugpakken.

Verslavend! Amy Jones heeft met Ava en Mags twee boeiende, intrigerende en complexe vrouwen neergezet. Een auteur om in de gaten te houden.’
The Globe and Mail

Top 6 van Es Tussen de leugens

Michelle Adams – Tussen de leugens
Na een ongeluk komt Chloe bij in een ziekenhuis. Haar geheugen is verdwenen. De mensen aan haar bed zeggen haar ouders en zus te zijn. Zij vertellen haar de details van haar leven. Maar of dit klopt…?

‘Michelle Adams schrijft thrillers die je op het puntje van je stoel houden.’ C.J. Tudor
‘Vol slimme twists en met grote vaart geschreven.’ Gillian McAllister

3d louis en louise

Julie Cohen – Louis & Louise
In 1978 wordt een baby geboren – en daar splitst het verhaal. Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Ze maken dezelfde helse nacht mee, en moeten leven met de gevolgen…

Dit is een roman met een gedurfd uitgangspunt over identiteit en hoe je opgroeit als man of als vrouw. Julie Cohen heeft de verhalen over Louis en Louise zo mooi met elkaar verweven, echt ontzettend knap gedaan. 

Zit er een mooi pareltje voor je bij in deze Top 6 van Es?

Groetjes,

Ester

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven