Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Top 6: eten en drinken gematcht bij je boek!

24 mei 2022

Tijdens het lezen van een boek zit je vaak helemaal in een bepaalde wereld of gevoel. We hebben daarom de beste match gezocht tussen je boek en wat je erbij zou moeten eten en drinken. Om die wereld een beetje meer tot leven te laten komen of om dat gevoel een beetje te versterken of juist te ondersteunen. Kijk snel verder of jouw current read ertussen zit!


Halsoverkop van Kate Clayborn – Hamburger en een Cosmopolitan of aardbeienmilkshake

Halsoverkop - Kate Clayborn

Deze heerlijke feelgoodroman speelt zich af in New York. En wat past daar beter bij dan een heerlijke hamburger? Bij New York past de cocktail cosmopolitan natuurlijk ook perfect. Maar een aardbeienmilkshake is ook geen slecht idee!

Over Halsoverkop:
Als tiener zag – of beter gezegd, hoorde – Will het meisje van zijn dromen op een balkon in de binnenstad. Zestien jaar later ontmoet hij in hetzelfde gebouw Nora, die hem erg bekend voorkomt…


Italië voor altijd van Nicky Pellegrino – Pizza en een Aperol Spritz of San Pellegrino

Nicky Pellegrino - Italie voor altijd

Zoals de titel al doet vermoeden ga je in deze roman op reis naar Italië. Daarbij hoort natuurlijk een grote pizza met een frisse Aperol Spritz. Of als je voor een alcoholvrije variant wilt gaan, kies dan een San Pellegrino (elke smaak daarvan is heerlijk!).

Over Italië voor altijd:
Sarah-Jane besluit haar nieuwe vrijheid, zonder vriend en zonder baan, te vieren door naar Italië te reizen. Als haar auto de geest geeft, komt garagehouder Riccardo haar te hulp…


Het schaduwhuis van Anna Downes – Een bak popcorn en een groot glas cola

Anna Downes - Het schaduwhuis

Bij een psychologische thriller als deze heb je een grote bak popcorn nodig. Net als bij een spannende film zal je deze zo leeg hebben! Dat grote glas cola spreekt vervolgens voor zich, genoeg dorst van de zoute popcorn en alle spanning.

Over Het schaduwhuis:
Alex verhuist met haar kinderen naar een idyllische plek, maar al snel beseft ze dat als ze haar kinderen wil beschermen, ze het gevaar wat daar loert onder ogen moet komen…


Dromen van jou van Dani Atkins – Een pot thee en een reep chocola

Dani Atkins - Dromen van jou

Bij een echte tranentrekker als deze heb je troostvoer nodig. Niks is dan beter dan een pot thee en de grootste reep chocola die je maar kunt vinden. Zeker weten dat die wel op gaat tijdens het lezen van Dromen van jou!

Over Dromen van jou:
Beth en Izzy kennen elkaar niet, maar vandaag ontdekken ze dat sinds die ene dag acht jaar geleden hun levens onherroepelijk met elkaar verbonden zijn…


Baantjer – Een glas cognac en blokjes oude kaas

Baantjer - De Cock en moord op stand

Als je een van de Baantjer-boeken leest voel je gelijk de nostalgie. Rechercheur De Cock drinkt altijd een glas cognac bij Café Lowietje, zo ook weer in de laatste nieuwe Baantjer: De Cock en moord op stand. Daarbij hoort toch ook zeker een schaaltje met blokjes oude kaas, heerlijk!

Over De Cock en moord op stand:
Een moord in het Paleis op de Dam gevolgd door een moord op een antiquair. De Cock en Vledder onderzoeken het verband tussen beide zaken.


Het geheime leven van Albert Entwistle van Matt Cain – Scones en English Breakfast-thee

Het geheime leven van Albert Entwistle van Matt Cain

Deze fijne feelgood van de Britse Matt Cain is perfect voor een English Breakfast-thee met zo’n heerlijke scone (het liefst met jam en clotted cream uiteraard)!

Over Het geheime leven van Albert Entwistle:
Albert is 64 jaar oud en wordt met pensioen gestuurd. Hij beseft dat dit zijn laatste kans is om eerlijk te zijn over wie hij is, en te worden wie hij wil zijn…


Match jij wel eens je eten en drinken bij het boek dat je aan het lezen bent? Laat het ons weten via Facebook en Instagram!

Geen 18geen alcohol

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven