Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Top 5 boeken waarvan je moet huilen

27 augustus 2018

verdrietige boeken

 

Soms is het heerlijk om huilend met een boek op de bank te zitten. Een flink potje janken kan heerlijk opluchten. Helemaal meeleven met de hoofdpersoon en al jouw eigen sores even compleet vergeten…

Een ongelukkige liefde, een intens verdrietige of schokkende gebeurtenis, een veel te droevig einde. Boeken die je ‘nee, nee, nee!’ doen roepen in het luchtledige en de auteur doen vervloeken. Boeken die je doen grijpen naar tissues. Boeken waardoor je niet meer in de spiegel durf te kijken want je ogen kunnen niet anders dan rood zijn en je gezicht vlekkerig. We hebben het over echte tranentrekkers.

Deze vijf boeken (in willekeurige volgorde) zorgen beslist voor deze heftige emoties. Onze top 5 boeken waarvan je zeker moet huilen:

1) Het meisje zonder naam van Diney Costeloe

De verloren kinderen

1939. Lisa Becker is 13 als haar moeder een van de laatste felbegeerde plekken op een Kindertransport weet te bemachtigen. In Londen, alleen, de taal niet machtig, moet ze zich in een voor haar vreemde wereld redden. Dat lukt haar wonderwel, met de hulp van haar pleegouders en vrienden. Maar dan begint de Blitz. Lisa raakt bewusteloos als een bom vlakbij ontploft, en wanneer ze bijkomt in het ziekenhuis weet niemand wie ze is – zijzelf ook niet…

bestelknop (1)

 

 

 

2) Voor jou van van Jojo Moyes

Jojo Moyes

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

bestelknop (1)

 

 

 

 

3) De verloren kinderen van Diney Costeloe

De verloren kinderen

Engeland, 1948. Rita en Rosie Stevens zijn pas negen en vijf jaar oud als hun moeder Mavis, een oorlogsweduwe, zwanger raakt van de gewelddadige Jimmy Randall. Hij stelt haar voor de keuze: als zij wil trouwen om hun zoon te erkennen moet ze haar dochters opgeven.

bestelknop (1)

 

 

 

 

 

4) Duet met jou van Dani Atkins

Duet met jou

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven.

bestelknop (1)

 

 

 

5) Ver van de boom van Robin Benway

Ver van de boom

Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een zus en een broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin, maar broer Joaquin is nog altijd op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent?

bestelknop (1)

 

 

 

 

 

 

Bij welk boek hield jij het niet droog? Laat het ons weten!

 

 

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven