Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

De top 6 van Es: onontdekte pareltjes van 2019

18 december 2019

Top 6 van Es onontdekte pareltjes

Onze redacteuren hebben een fantastische baan: ze mogen boeken uitgeven waar ze in geloven, waar ze door geraakt worden, die hen zijn bijgebleven. Maar helaas is de boekenmarkt erg vol (loop maar eens een boekhandel in en zie al die duizenden boeken!) en niet álle boeken kunnen een bestseller worden. Wij begrijpen dit natuurlijk, maar het is wel jammer dat er soms echte pareltjes worden uitgegeven die niet door het grote publiek ontdekt worden. Daarom heb ik dit keer samen met redacteuren Sabrina en Claudia van De Fontein een top-6 gemaakt van onontdekte pareltjes in 2019. Boeken die geen bestsellers geworden zijn, maar de aandacht zeker verdienen.

Als je denkt, ‘dit is echt iets voor mij’, klik dan op de cover, dan kun je het boek direct bij onze webshop Boekenwereld.com bestellen.

3D_Atkins_Zonder

Zonder mij – Dani Atkins

Maddie is zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders. Zes jaar later ontwaakt zij uit coma en probeert onwennig haar leven op te pakken. Maar of dat lukt?

Van Dani Atkins verscheen eerder Versplinterd en Duet met jou, stuk voor stuk prachtige feelgood romans. Hou je van de boeken van Jojo Moyes, Jenny Colgan en Jill Mansell, dan vind je dit ook heerlijk!

GREENWOOD_Horner_3D

De verdwijning van Sally Horner – T. Greenwood

1948. De 11-jarige Sally wordt ontvoerd door Frank La Salle. Gedurende twee jaar doorkruist hij het hele land met haar om uit handen van de FBI te blijven. Ze wordt misbruikt en gedwongen te liegen.

De vermissing van Sally Horner domineerde eind jaren 40 het nieuws in Amerika. T. Greenwood heeft het ware verhaal van Sally Horner gefictionaliseerd en vertelt het vanuit meerdere perspectieven, wat het boek veel vaart en diepgang geeft.

3D_PEEBLES_Dochters

Dochters van de samba – Frances De Pontes Peebles

Brazilië, 1930. Graça en Dores zijn elkaars beste vriendinnen en grootste vijanden, elkaars geliefden en rivalen. Hun ambitie is om beroemd te worden met hun muziek – maar tegen welke prijs?

De muziek zit bij dit boek niet alleen in het verhaal, in het onderwerp, maar de zinnen ‘swingen’ ook echt! Frances De Pontes Peebles schrijft ontzettend mooi en je leeft helemaal mee met Graça en Dores.

Willocks - Moord volgens Turner

Moord volgens Turner – Tim Willocks

Zuid Afrika. De zwarte rechercheur Turner weigert te buigen voor intimidatie en omkoping in een zaak waarbij een jong meisje omkwam. Als de jacht op hém wordt geopend moet hij vechten voor zijn leven.

Willocks’ schrijfstijl is filmisch. Het rauwe landschap van Zuid-Afrika wordt weerspiegeld in zijn personages. Willocks snijdt maatschappelijke thema’s aan en combineert die met snelle, plotgedreven actie. Echt een razend spannende rauwe thriller!

3D_MANNING_Jade

Een ketting van jade – Kirsty Manning

Alexandra gaat op zoek naar de afkomst van haar moeder, die geadopteerd was. Het spoor leidt naar Shanghai, waar in 1939 de Joodse vluchtelinge Romy en haar buurmeisje Li de beste vriendinnen werden…

Een ketting van jade is een verhaal met een mooi gelaagd plot, vol levensechte personages en een allesomvattende liefde. Als je houd van de boeken van Lucinda Riley, Sarah Lark en de historische romans van Jojo Moyes, dan is dit echt een boek voor jou!

Jo Spain Iets te verbergen

Iets te verbergen – Jo Spain

Olivia ligt geruime tijd  dood in haar huis. Alle buren zeggen geschokt te zijn, maar waarom miste niemand haar dan? De politie ontdekt dat elk van de buren wel een reden had Olivia dood te wensen…

Dit is een rasechte whodunit voor liefhebbers van de serie Desperate Housewives. Vrij Nederland noemt het een ‘Midsomer murders (of Aghata Christie) 2.0 en vergelijkt het met bingewatchen: ‘je begint eraan en je kunt niet meer ophouden.’

Zit er iets voor je bij?

Groetjes,

Ester

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven