Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Even van de wereld met de boeken van Sophie Green

22 maart 2022

Houd jij ook zo van boeken waardoor je even helemaal weg bent? Je begint op de eerste bladzijde en plotseling waan je je in een ander land of een andere tijd. Klinkt dat je goed in de oren, dan zijn de boeken van Sophie Green echt wat voor jou! Vandaag verschijnt Sophies nieuwste boek: De yogaclub van Orange Blossom House. Een prachtige roman over drie vrouwen die een bijzondere vriendschap sluiten.

Sophie Green banner

Over De yogaclub van Blossom House

Sophie Green Orange

Queensland, Australië, 1993. Grace Maud is 74 en voelt elk jaar in haar botten. Patricia heeft haar dromen van reizen en avontuur achter zich gelaten om voor haar ouders te zorgen. Voor Dorothy is elke dag een gevecht: om haar café draaiende te houden, en om niet toe te geven aan de wanhoop dat zij en haar man misschien nooit een kind zullen krijgen.

Drie vrouwen die zoeken naar iets om hun leven meer inhoud te geven vinden elkaar in het plaatselijke buurtcentrum, waar nieuwkomer Sandrine met yogalessen is gestart. Samen zullen deze vrouwen ontdekken dat het leven nog veel meer voor hen in petto heeft dan ze dachten…

“Je deelt het lief en leed van deze sterke vrouwen, het boek mocht van mij dubbel zo lang duren.” ­– Libelle over De leesclub aan het einde van de wereld­


Lees ook de eerdere boeken van Sophie Green!

De leesclub aan het einde van de wereld

Sophie Green Leesclub

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.

Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje ‘verderop’ – ruim een uur rijden – woont, maken de groep compleet.

Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken – en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.


De zwemclub van Shelly Bay

Australië, 1982. In een slaperig stadje aan de kust neemt Theresa zich voor om elke ochtend bij zonsopgang te gaan zwemmen in Shelly Bay. Weduwe Marie zwemt al haar hele leven vanaf hetzelfde strand. De 25-jarige Leanne zoekt ontspanning van haar werk als verpleegster – want hulp bieden is een stuk makkelijker dan hulp vragen. Elaine is net verhuisd vanuit Engeland en heeft in Australië geen andere vrienden gevonden dan de fles. Deze vier vrouwen ontmoeten elkaar bij toeval op het strand van Shelly Bay, en vormen een zwemclub. Daarmee ontstaat een vriendschap die hun levens verandert.


Over Sophie Green

Sophie Green woont en werkt in Sydney. Haar inspiratie voor haar romans De leesclub aan het einde van de wereld, De zwemclub van Shelly Bay en De yogaclub van Orange Blossom House haalde ze uit haar trips door Australië.

Sophie Green foto

Welk boek van Sophie Green spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten op Instagram en Facebook!

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven