Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

3 vragen aan Sophie Green!

13 februari 2019

Deze week is haar eerste roman in het Nederlands verschenen: De leesclub aan het einde van de wereld! Sophie Green woont en werkt in Sydney, Australië, dus via de mail stelden we haar 3 vragen over haar nieuwste boek!

auteursfoto Sophie Green

  1. Welk personage uit je eigen boek is je favoriet en waarom?

Dat is alsof je een moeder vraagt om haar favoriete kind aan te wijzen! Maar het personage van Sybil is het hart van het boek, zij is het punt waar alle verbindingen elkaar raken, en zij is het eerste personage dat voor mij tot leven kwam. Dus als ik móét kiezen, dan kies ik Sybil.

  1. Het boek speelt zich al in de Northern Territory van Australië, de echte outback, heb je daar zelf ook gewoond of was er een andere reden dat je dat landschap koos voor je verhaal?

Ik heb nooit in de Northern Territory gewoond, maar in 2014 ben ik daar voor het eerst heen gereisd en ik ben ter plekke verliefd geworden op dat stuk van Australië. Ik ben er sindsdien nog twee keer geweest, en dit jaar ga ik weer. Het is zo’n schitterend landschap, zo ruig en zo weids; het is de perfecte dramatische achtergrond voor een verhaal. Het is ook een landschap dat uitnodigt tot het vertellen van verhalen. Op een dag reisde ik per bus van het stadje Katherine naar Darwin – een reis van vier uur – en ik keek uit het raam en ik vroeg me af hoe mensen in deze uitgestrekte leegheid toch met elkaar verbonden blijven. De beste manier die mensen hebben uitgevonden om verbinding te zoeken is door het vertellen van verhalen, en boeken zijn de ultieme manier om een verhaal met je mee te nemen. Zo ontstond het idee voor een leesclub in de Northern Territory.

  1. Vertel ons iets over jezelf dat niemand anders weet…

Het is niet zo dat níémand dit weet, maar wel maar heel weinig mensen… Ik heb in een band gezeten die country music speelde, ik was achtergrondzangeres en drummer. Ik hou nog altijd van country music en ik schrijf erover op een blog! (Als je nieuwsgierig bent, kijk maar op jolenethecountrymusicblog.com!)

3D_GREEN_Leesclub

PS. Bekijk ook nog deze supermooie trailer ♥

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven