Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Zilveren Griffel voor ‘Handje?’

21 juni 2018

Tjibbe Veldkamp wint met Handje? zijn vierde Zilveren Griffel! Wij zijn apetrots! In dit prentenboek (met prachtige illustraties van Wouter Tulp) wil Anna naar de apen, maar haar vader wil naar huis. Anna komt een jongetje tegen met een vader die naar de dierentuin gaat. Ze ruilen van vader. En Anna blijft ruilen: ze pakt de hand van steeds een andere vader… tot ze bij de apen is.

Uit het juryrapport: “Dit speelse, humoristische en eigentijdse verhaal is niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen krijgen op niet-moralistische en grappige wijze een spiegel voorgehouden. […] De tekst en voortreffelijke illustraties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in dit sprankelende prentenboek dat voor elke peuter en kleuter herkenbaar is. En waarschijnlijk ook voor alle opvoeders met smartphones.”

Op dinsdagavond 2 oktober wordt bekendgemaakt welke schrijver zijn of haar Zilveren Griffel mag omruilen voor een Gouden.

Meer informatie of bestellen

Voor juffen en meesters

De kleuteruniversiteit maakte een ontzettend leuke lesbrief bij Handje?. De bijbehorende lesbrief Meetkunde in de dierentuin bevat zestien activiteiten waarin meetkunde centraal staat. Uiteindelijk presenteren kinderen hun eigen dierentuin!

Meer informatie

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven