Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Toffe weetjes over dino’s!

12 mei 2020

Denk jij alles over dino’s te weten of kun jij juist wel wat extra weetjes gebruiken om je een echte dino-expert te mogen noemen? Dan is het boek Alles wat cool is aan dino’s echt iets voor jou! Wist jij bijvoorbeeld al aan welke vier kenmerken je een dino kunt herkennen?

  1. Dino’s leefden in het Mesozoïcum, die periode begon zo’n 251 miljoen jaar geleden en duurde wel 180 miljoen jaar! Dino’s waren toen de machtigste dieren op aarde. Alle dieren die op dino’s lijken maar in andere tijdperken leefden, zijn dus officieel geen dinosaurussen.
  2. Alle dino’s leefden alleen op het land. De pterodactylus, dat groene vliegende monster hiernaast, is dus geen dino. En ook coole zwemende monsterbeesten mogen zich geen dinosaurus noemen.
  3. Ze hadden altijd een ruggengraat, je weet wel, die botten die je ook bij jezelf voelt als je over je rug wrijft. Er is zelfs een spinosaurus, een ruggengraathagedis! Hij had lange uitsteeksels op zijn rug, die waren overspannen met huid. Een rugzeil wordt dat ook wel genoemd.
  4. En dino’s hadden altijd hun poten recht onder hun lichaam zitten. Net als bij vogels, en niet zo als bij een krokodil, die zijn poten aan de zijkant heeft.

Wist jij dit allemaal al? Alles wat cool is aan dino’s barst uit zijn voegen van deze handige overzichtjes, foute dinograppen en rare feiten. Dit boek is gemaakt door illustrator, grappenmaker en dinofanaat Mike Lowery. In het boek zitten ook een tijdlijn van het ontstaan van de aarde en dinotekentips! Voor ieder nieuwsgierig kind vanaf 7 jaar.

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven