Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Nederland ♥ boeken

24 april 2019

Wij houden natuurlijk erg veel van boeken, dat is duidelijk. Maar de rest van Nederland ook! Wij lichten 5 bijzondere plekken uit, die een ode zijn aan het lezen.

Boekenkast in Utrecht

NLboeken1

Hebben jullie deze mooie muurschildering in Utrecht al gespot? Op de hoek van de Mimosastraat is nu een megagrote boekenkast te zien!

Graffitikunstenaar JanIsDeMan maakte dit indrukwekkende kunstwerk samen met Deef Feed.

‘Toen we het idee van een boekenkast eenmaal hadden, hebben we wijkbewoners gevraagd wat hun favoriete boek is. Bewoonster Melanie Dogan, die in het pand van de muurschildering woont, kent veel buurtbewoners. 32 mensen hebben een boek ingeleverd.’ –JanIsDeMan (bron: AD.nl)

NLboeken3

Wij zijn supertrots, want er staan maar liefst twee Fontein-boeken in de boekenkast. Zo kun je helemaal links De GVR spotten en linksboven De verloren kinderen. Wij snappen wel waarom deze boeken favoriet zijn!

NLboeken4

Prachtige boekhandel

In Nederland zijn er veel mooie boekhandels te vinden! Maar die in Maastricht is misschien wel het uniekst. In deze ruim 700 jaar oude kerk vind je allerlei soorten boeken! Van modern tot klassieke, nieuw of tweedehands, je hebt alle keuze. Midden in het centrum is dit de absolute hemel voor elke boekliefhebber.

De Roald Dahl-school

Hoe cool als je naar een school gaat die vernoemd is naar een van de beroemdste kinderboekenschrijver ter wereld. OBS Roald Dahl in Sliedrecht is zo’n school! Het is een literaire basisschool, dat betekent dat ze extra aandacht besteden aan lezen. Zo wordt er bijvoorbeeld elk jaar op 13 september, zijn geboortedag, de Roald Dahl-dag gevierd!

Kilometers boeken

NLboeken6

In Nederland zijn er genoeg markten te vinden, maar een markt waar ons boekenhart sneller van gaat kloppen is toch wel die in Deventer! Elk jaar vind je op deze markt boeken in allerlei soorten en maten.

NLboeken9

Lekker lezen in de trein

Lekker lezen doe je in de trein! De NS werkt sinds 2001 samen met de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) en sponsort de grote leesbevorderende campagnes zoals de Boekenweek, de Kinderboekenweek en de NS Publieksprijs.

Wij houden ervan om dit soort dingen te spotten en delen dat ook op Instagram. Volg ons en blijf ook op de hoogte van alle leuke boeken die bij ons verschijnen!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven