Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Van mensbaksels tot kulleknots

28 februari 2020

Hé mensbaksels!

Als je De GVR hebt gelezen, dan weet je vast waar dit rare woord vandaan komt. Met ‘mensbaksels’ bedoelden reuzen mensen. Blijkbaar vinden ze dat smakelijker klinken. De schrijver van De GVR, Roald Dahl, gebruikt in al zijn boeken van dat soort aparte woorden. Want wie had er voor Sjakie en de chocoladefabriek gehoord van Oempa-Loempa’s?

In dit nieuwsberichtje hebben we de raarste woorden voor je verzameld, dus wil je je woordenschat wordt uitgebreid met lekker gekke woorden, lees dan snel verder.

Kulleknots
Dat betekent ‘onzin’, en als je goed kijkt, dan kun je dat ook al uit het woord halen. ‘Kul’ komt van flauwekul en betekent eigenlijk kletspraat, en ‘knots’ is heel raar of gek. Dit woord gebruikt de GVR als hij tegen Sofie zegt dat haar ideeën vol kulleknots zijn.

Verrukkelekukkelijk
Dit is zooooo lekker, het is nog lekkerder dan verrukkelijk. Het is gewoon verrukkelijker dan verrukkelijk! Het is een van de favoriete woorden van de GVR.

Regenboogdrups
Dit lijkt me een Verrukkelekukkelijk snoepje! Ze zijn uitgevonden door Willie Wonka en ze geven je spuug alle kleuren van de regenboog. Nog meer snoepjes die in de chocoladefabriek te vinden zijn, zijn Gomkwispels en Perendrups. Kun jij raden wat voor snoepjes dat zijn?

Heb je ook zo’n zin gekregen om de boeken over Sjakie en de GVR te lezen en op zoek te gaan naar nog meer rare woorden?
Bekijk hier alle boeken van Roald Dahl

omslag GVR compleet.inddWin!

Kun jij net als Willie Wonka ook zo’n verrukkelekukkelijk snoepje bedenken met een gekke naam? Stuur jouw idee dan op naar promotie@uitgeverijdefontein.nl en vertel ons hoe jouw snoepje heet, hoe het eruit ziet en waar het naar smaakt. Je kunt er zelfs een tekening van maken!

Meedoen kan t/m 31 maart. Van alle inzendingen kiezen we drie winnaars die De GVR winnen!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven