Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Stem voor de Kinderjury!

11 mei 2020

De stemweek van de Kinderjury is begonnen! Wist je dat ieder kind van 6 t/m 12 jaar mag stemmen? Dus ook jij! Grijp die kans en stem op je favoriete boek uit 2019. Om je op weg te helpen hebben we hier de coolste titels nog een keer voor je op een rijtje gezet.

Je kunt klikken op de boeken in de tiplijst, maar je kunt links op de pagina bij ‘Mijn stem’ zelf ook een titel invullen.

6 t/m 9 jaar

Sam en de schaduwridders

Deze hilarische graphic novel is een superstoer ridderverhaal dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Ben jij fan van Niek de Groot? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Het verhaal
Met oom Berend, troubadour zonder publiek, reist Sam door het land. Sam is voorbestemd om troubadour te worden, maar zou liever ridder zijn. Wanneer de beruchte koning Brutus oom Berend ontvoert, komt Sam in actie met een paar weeskinderen en een gepensioneerde tovenaar. Stuk voor stuk hebben ze een uniek talent. Als schaduwridders willen zij niet alleen oom Berend bevrijden, maar ook het koninkrijk in zijn oude glorie herstellen.
Pech onderweg

Pech onderweg is een supergrappige verhalenbundel van schrijversduo De Gouden Grijns: Kinderjurywinnaars Jozua Douglas en Tosca Menten. 

Het verhaal
Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd, een duikbootje valt ten prooi aan een woest wezen en een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis. De verhalen worden afgewisseld met grappige rijmpjes, limericks, reistips en nieuwe spreuken en wijsheden.
10 t/m 12 jaar


Het leven van een Loser – Vet koel

Wie dubbel wil liggen van het lachen moet het nieuwe deel van Het leven van een Loser lezen: Vet koel. Ook in dit deel beleeft Bram Botermans de gekste (ijskoude) avonturen! 

Het verhaal
Door zware sneeuwval sluit Brams school; iedereen heeft ijsvrij. Geweldig, maar al snel verandert de woonwijk in een winters slagveld. Er worden ijsforten gebouwd en epische sneeuwbalgevechten gehouden. Midden in de vuurlinie zitten Bram en Theo.
Het wordt een gevecht op leven en dood, vol samenzweringen en verraad. De buurt verloedert in rap tempo. Ontpoppen Bram en Theo zich als ware sneeuwhelden, of halen zij de dooiperiode niet?
Dagboek van een muts – Partystress


Kun jij geen genoeg krijgen van graphic novels? Dat hoeft ook niet! Dagboek van een muts – Partystress! is alweer het 13de deel van deze serie. Geniet van een nieuw avontuur van Nikki! 

Het verhaal
Nog een paar nachtjes slapen en dan is Nikki jarig! Samen met haar BFF’s Chloë en Zoey bedenkt Nikki een waanzinnig cool verjaardagsfeest. Iedereen zal er nog weken over praten! Er is alleen één probleem: volgens haar moeder is hun plan véél te duur. PARTYSTRESS!
Nikki dreigt het feest te moeten afblazen, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Wordt het toch een feest om NOOIT te vergeten?
Costa Banana 4 – Ufo-alarm


Dit supergrappige boek van Jozua Douglas is het vierde deel in de Costa Banana-serie. In dit boek vliegen er ufo’s rond het paleis en krijgt president Pablo Fernando een boodschap uit de ruimte.

Het verhaal
Er vliegen ufo’s rond het paleis en president Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte. Wezens van een verre planeet willen hem als leider. Maar dan moet hij wel een ruimtereis maken. De president vindt het geweldig, maar Rosa heeft haar twijfels. Wie zijn deze wezens eigenlijk, en zijn ze wel te vertrouwen?

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven