Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Deze drie boeken maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury

31 mei 2018

De afgelopen weken hebben kinderen gestemd op hun favoriete boek. Alle stemmen zijn geteld en nu zijn er vijf boeken die kans maken op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018. Maar liefst drie boeken van Uitgeverij De Fontein zijn genomineerd en maken kans op deze felbegeerde publieksprijs in de categorie 10 – 12 jaar!

kinderjury

Costa Banana 3 – Operatie Pisang
Een van de genomineerde boeken is Costa Banana 3 – Operatie Pisang van Jozua Douglas. De eerste twee delen – De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli – zijn bekroond met de Pluim van de Nederlandse Kinderjury. De boeken van Jozua zijn heel populair, dit jaar mag hij het Kinderboekenweekgeschenk 2018 schrijven! Ook verschijnt dit najaar het eerste deel in zijn nieuwe serie voor beginnende lezers: Keesie Kippenkop. Hugo van Look, de illustrator van Dolfje Weerwolfje, maakt de illustraties. Een gouden duo volgens ons!

Dagboek van een muts 11 – BFF’s voor even
Vorig jaar won Puppy love – deel 10 in de populaire meidenserie Dagboek van een muts – de Kinderjuryprijs. De Amerikaanse auteur Rachel Renée Russell bedankte haar fans in een leuk filmpje. Dit jaar is Rachel genomineerd met deel 11: BFF’s voor even. Naast Dagboek van een muts is Rachel druk met een het schrijven en illustreren van een serie voor meiden én jongens: De avonturen van Max Kruimel.

Het leven van een Loser 11 – Drie keer niks
De serie Het leven van een Loser is al een aantal keer genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2015 won Jeff Kinney de prijs met Gedumpt. De boeken van Jeff Kinney zijn ongelooflijk grappig en enorm populair. Wereldwijd zijn er meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht! In Wegwezen – het nieuwste deel in de serie – gaat de familie Botermans op vakantie. Het ultieme vakantieboek voor deze zomer! Urenlang plezier op de achterbank verzekerd. Verras je kind en bestel een exemplaar via onze webwinkel. [button link=”” color=”orange”]Bestel[/button]

Op de website van de Kinderjury zie je welke boeken nog meer kans maken op de prijs. Op 27 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Wil je op de hoogte blijven?
Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Uitgeverij De Fontein.

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven