Doe mee met de Baantjer-schrijfwedstrijd!

Baantjer-schrijfwedstrijd 90

Toen A.C. Baantjer, bekend als Appie Baantjer, het werk afgerond had aan deel 70, De Cock en de dood in gebed, besloot hij dat dit zijn laatste boek in de reeks zou zijn. Dus wie kon vermoeden dat Baantjer voor zijn dood was begonnen met schrijven aan een mogelijk deel 71…

Bij Baantjer deel 90 De Cock en moord op stand (geschreven door Peter Römer) zit een uniek miniboekje met een teruggevonden manuscript van Appie Baantjer zelf: De Cock en moord als verlossing. In dit teruggevonden manuscript, dat ongeveer een kwart van de gewoonlijke omvang heeft, geeft Baantjer ons een setting en de aanzet van het plot. Het is dit keer aan zijn lezers om het verhaal af te ronden met een verrassende ontknoping…


Het is bij deze Baantjer-schrijfwedstrijd helaas niet mogelijk om er een De Cock op volledige lengte van te maken. U zult beknopt te werk moeten gaan, maar u zult zeker enkele De Cock-kenmerken kwijt kunnen. De jury zal er met belangstelling naar kijken. Onder meer Peter Römer, die de vervolgdelen van de Baantjer-serie schrijft zit in de jury voor deze Baantjer-schrijfwedstrijd, net als enkele collega’s van de uitgeverij.

Baantjer-schrijfwedstrijd verlossing

De Cock en moord als verlossing

Het miezert en De Cock en Vledder hebben late dienst. Het is rustig op de Warmoesstraat en De Cock filosofeert volop over zijn pensioen. Juist als hij besloten heeft maar eens een keer op tijd naar huis te gaan, en met zijn jas al aan bij de deur staat, komt er een melding binnen: er is een lijk gevonden op het Stenen Hoofd.
De Cock en Vledder rijden erheen voor nader onderzoek. Al snel blijkt dat deze moordzaak de start is van wat wel eens een lange avond kan worden…

Doe mee met de Baantjer-schrijfwedstrijd. Schrijf De Cock en moord als verlossing af en maak kans op geweldige prijzen!


Wat moet u doen?

Rond De Cock en moord als verlossing af door hoofdstuk 5 af te schrijven met 1.250 woorden, en door een afrondend hoofdstuk 6 te schrijven van maximaal 2.500 woorden. Minimaal vinden we uit door wie Bert en Archibald vermoord zijn, en wat het motief was. Vergeet daarbij de vertrouwde De Cock-elementen niet.

Mail uw inzending als Word-bestand of PDF vóór 15 maart 2022 naar het volgende e-mailadres: baantjer@uitgeverijdefontein.nl

Inzendingen op papier worden niet geaccepteerd. Daarnaast moet de inzending in het Nederlands geschreven worden en maximaal 3.750 woorden bevatten. Per persoon mag er één inzending worden gedaan. De rechten voor eventuele publicatie liggen bij Uitgeverij De Fontein. De overige voorwaarden kunt onderaan deze pagina bekijken.


Wat kunt u winnen?

De Cock en moord als verlossing met uw einde als een echt boekje!
• Publicatie op www.uitgeverijdefontein.nl
• 3 delen uit de Baantjer-boekenreeks die u nog niet heeft
• De 3 komende delen in de serie (deel 91, 92, en 93) bij verschijnen op de deurmat
• Uw naam als personage in Baantjer deel 92
• Een meet & greet met Peter Römer

Doet u mee? We kijken uit naar uw inzending!

De overige voorwaarden van deze Baantjer-schrijfwedstrijd

– Deelname aan deze schrijfwedstrijd is alleen mogelijk voor personen vanaf 18 jaar of ouder. Minderjarigen kunnen enkel meedoen indien zij daartoe schriftelijke toestemming hebben van hun ouders of verzorgers.
– Medewerkers van de VBK Uitgevers zijn uitgesloten van deelname aan deze schrijfwedstrijd.
– Om mee te doen aan deze schrijfwedstrijd is een e-mailadres vereist.
– Inzending is mogelijk tot 15 maart 2022. Inzendingen die later binnenkomen worden niet geaccepteerd.
– Uitgeverij De Fontein is te allen tijde bevoegd de actievoorwaarden tussentijds te wijzigen.
– Persoonsgegevens van deelnemers worden niet zonder overleg vrijgegeven en verstrekt aan externen, met uitzondering van de naam van de winnaar.
– Deelname kan enkel via het door Uitgeverij De Fontein opgegeven e-mailadres: baantjer@uitgeverijdefontein.nl.
– Uitgeverij De Fontein is bevoegd personen uit te sluiten van deelname bij vermoeden van onrechtmatige deelname of fraude.
– De deelnemer garandeert dat zijn/haar ingestuurde tekst geen inbreuk zal vormen op enige rechten, inclusief doch niet beperkt tot intellectuele eigendoms- en privacyrechten, van derden. De deelnemer vrijwaart Uitgeverij De Fontein voor aanspraken van derden in dit verband.
– De winnaar gaat ermee akkoord dat Uitgeverij De Fontein zijn of haar inzending gebruikt, op welke manier dan ook, zonder enige additionele vergoeding of nieuwe voorafgaande toestemming van de deelnemer.
– Op deze schrijfwedstrijd is Nederlands recht van toepassing.
– De winnaar van deze schrijfwedstrijd wordt gekozen door een door Uitgeverij De Fontein geselecteerde jury.
– De winnaar van een actie krijgt persoonlijk bericht via e-mail. Wanneer de winnaar niet binnen een week na bekendmaking reageert, wordt er een nieuwe winnaar aangewezen. De overige deelnemers worden niet op de hoogte gesteld dat zij niet gewonnen hebben.
– Het is niet mogelijk de gewonnen prijs om te ruilen voor een ander product of geldbedrag.
– De prijs is persoonsgebonden en derhalve niet overdraagbaar aan derden.
– Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
– Een deelnemer kan met vragen of opmerkingen over de schrijfwedstrijd terecht bij Uitgeverij De Fontein via baantjer@uitgeverijdefontein.nl. Uitgeverij De Fontein gaat echter niet in op betwistingen in verband met de bewoordingen of interpretatie van de instructies en/of vragen in het kader van de schrijfwedstrijd.

Ga naar onderstaande pagina voor alle informatie over de Baantjer-boeken! En volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van al het nieuws over de Baantjer-schrijfwedstrijd.