Audioboeken Roald Dahl

Hou jij ook zo van de klassiekers van Roald Dahl? Dan hebben wij fantastische nieuws! Verschillende audioboeken van de meesterverteller zijn weer te beluisteren. Zoals MatildaDe GVR en Daantje, de wereldkampioen. Perfect voor thuis op de bank of tijdens een reis! Zowel leuk voor de kinderen áls voor de ouders. Wat wil je nog meer?


Matilda

Matilda is briljant. Ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze lezen, en al vóór ze 5 was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers.
Maar haar ouders vinden haar maar lastig en behandelen haar als een onderkruipsel. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets heel bijzonders kan.

Beschikbaar in twee edities: een voorgelezen door Ilse Warringa en een voorgelezen door Jan Meng.

Luister alvast een stukje


De GVR

Sofie ligt ’s nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen.

Beschikbaar in twee edities: een voorgelezen door Rik van de Westelaken en een voorgelezen door Jan Meng.

Luister alvast een stukje


Daantje, de wereldkampioen

Daantje is aardig, slim, oplettend en hij zit vol grappen. Hij woont in een oude woonwagen, samen met zijn vader, een geweldig verteller en een genie op het gebied van vliegers. Net als de dorpsagent en de domineesvrouw stroopt Daantjes vader af en toe een fazantje omdat het zo vreselijk spannend is… en lekker!
Hun grootste vijand is een rijke pief die jaarlijks een jachtpartij op fazanten organiseert. Samen met zijn vader bindt Daantje de strijd aan met deze gluiperd.

Beschikbaar in twee edities: een voorgelezen door Klaas van Kruistum en een voorgelezen door Jan Meng.

Luister alvast een stukje


Nog meer luisterplezier met Roald Dahl

Behalve Matilda, De GVR en Daantje, de wereldkampioen zijn ook alle andere audioboeken van Roald Dahl weer verkrijgbaar, waaronder: Sjakie en de chocoladefabriek, De griezels, De heksen en Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meijer! Je vindt ze bijvoorbeeld bij Storytel, Libris of Luisterrijk.