Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Deze 10 boeken vinden tieners zeker weten leuk!

20 september 2019

Elk jaar is het in september de Boekenweek van Jongeren. In deze week staan boeken voor tieners centraal en gaan schrijvers onder andere op Literatour langs scholen. Wij delen tien tips die perfect zijn voor iedereen op het vmbo, havo en vwo!

Tip 1: Smash van Margje Woodrow
Tijdens de Boekenweek voor Jongeren wordt de bundel 3PAK gratis weggegeven in boekhandels, bibliotheken en op scholen. In 2019 schreef Margje Woodrow, net als Joost Klein en Karin Amatmoekrim, een kort verhaal voor het geschenk.

De boeken van Margje zijn perfect voor elke tiener die op zoek is naar een spannend verhaal! Onze tip: Margjes nieuwste boek Smash.

Tip 2: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon
De vijftienjarige Christopher weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. In dit boek begint hij aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet. Een prachtige en ontroerende roman! Lees alvast de eerste twee hoofdstukken.

Tip 3: De Royals-serie van Erin Watt
De Royals-boeken zijn wereldwijde bestsellers! Ben jij nog niet begonnen in deze verslavende en passievolle serie? Het eerste deel, Verleiding, is nu beschikbaar voor maar € 8,50! Pas op, want als je deel 1 hebt gelezen wil je meer…

Tip 4: Showstopper van Hayley Barker
Een megaspannend youngadultboek in een originele setting: het dodelijkste circus van Engeland. Adembenemend! Een absolute aanrader voor fans van De Hongerspelen. En er is ook een deel 2!

Trinkets_Voorplat_150dpi

Tip 5: Trinkets van Kirsten Smith
Op 24 september verschijnt Trinkets. Je kent het vast van de gelijknamige Netflix-serie! Femke Geurts, redacteur bij De Fontein, vertelt waarom je dit boek moet lezen ook als je de Netflix-serie al hebt gezien:

‘Heb jij de Netflix-serie Trinkets ook achter elkaar doorgekeken? Ik wel! Maar eerlijk is eerlijk: het boek is beter. Echt, het boek is geweldig! Ik zou het iedereen willen aanraden, ook als je de serie al gezien hebt. Want het boek is absoluut een aanvulling: sommige dingen en mensen zijn in het verhaal (behoorlijk!) anders en vooral beter uitgewerkt. Elodie, Moe en Tabitha krijgen meer diepgang dan in de serie. Ook kom je meer te weten over hun vriendschap, hun liefdesperikelen en hun onstuitbare drang om te stelen. Duik (opnieuw) in de heerlijke wereld van Trinkets. ❤️ Ik ben jaloers op iedereen die er nog aan mag beginnen!’ 
Tip 6: Blackmail van Cis Meijer
Ook Cis Meijer gaat vaal mee op Literatour tijdens de Boekenweek! Haar nieuwste boek, Blackmail, is een bloedstollende jeugdthriller.

Wanneer Tess een podcast met een onthulling van haar omgekomen vriendin ontdekt, gaat ze op onderzoek uit. Was het ongeval van Jade wel een ongeluk? Wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?


Tip 7: Instagirl van Annette Mierswa
Instagirl is een meeslepende en actuele jeugdroman van bekroond auteur Annette Mierswa. Hoe ver ga jij om meer volgers en likes te krijgen op Instagram? Wie zijn je ware vrienden? Een onvergetelijk verhaal voor lezers vanaf 12 jaar. Lees hier meer over Instagirl.

Tip 8: Wanhoop van Eva Burgers
Oud-rechercheur Eva Burgers heeft al vele superspannende jeugdthrillers geschreven. Ken je Fataal en Complot al? Haar nieuwste boek Wanhoop is ook absoluut de moeite waard!

Olivia twijfelt over haar relatie met Roan en vlucht naar Parijs. Eenmaal daar is ze hem al bijna vergeten. Tot het moment dat ze anonieme dreigberichtjes ontvangt… Bekijk hier de boektrailer!

3D Vervloekt DEF

Tip 9: Ver van de boom van Robin Benway
Ver van de boom is een prachtige YA-roman over familie, adoptie en de vraag: wat bepaalt wie je bent? Lees alvast de eerste twee hoofdstukken!

Tip 10: Vervloekt van Mel Wallis de Vries
We hoeven je vast niet te vertellen wie Mel Wallis de Vries is. Iedere tiener die van lezen houdt, heeft een boek van Mel gelezen. En zo niet, dan heeft hij of zij Vals de film in de bioscoop gezien of op Netflix bekeken. Vervloekt is het superspannende vervolg op Vals. Verkrijgbaar voor maar € 4,99!

Op zoek naar meer boekentips? Je vindt ze allemaal op onze YA-boekenpagina.

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven