Romans & Spanning

Een schitterende roman die je diep raakt!

8 april 2019

Het huis voor ongewenste meisjes van Joanna Goodman is een aangrijpende roman over kinderen tussen wal en schip. Het verhaal van een moeder en een dochter die moeten vechten om zichzelf, en elkaar, terug te vinden.

 

‘Een aangrijpend verhaal. Joanna Goodman maakt indruk met dit verhaal over een donkere bladzijde in de Canadese geschiedenis.’ – Publishers Weekly

 

3D_Goodman_Het huis voor ongewenste meisjesHet verhaal
Quebec, 1950. Als Maggie op haar vijftiende zwanger raakt, dwingen haar ouders haar om het meisje ter adoptie af te staan. De rest van haar leven voelt Maggie het gemis.

De kleine Elodie komt in een door nonnen gerund tehuis terecht. Maar dan volgt een wetswijziging die bepaalt een psychiatrisch ziekenhuis meer subsidie ontvangt dan een weeshuis, met catastrofale gevolgen. Om dat geld op te strijken verklaart de kerk de kinderen in hun zorg tot geestelijk gehandicapten. Met één pennenstreek wordt een generatie aan verloren kinderen gecreëerd – en Elodie raakt net als duizenden anderen verloren in een hels schemerbestaan.

Moeder en dochter vechten ieder voor zich tegen een gemeenschap die hen als minderwaardig ziet, in de hoop zichzelf en elkaar terug te vinden.

 

‘Deze roman houdt je geboeid tot de laatste ontknoping.’ – Booklist

 

Ben je benieuwd en wil je alvast een stukje lezen?

Lees hier een fragment

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com en het boek wordt gratis bezorgd.

Dit is echt iets voor mij!