Romans & Spanning

Nieuw: De verdwijning van Sally Horner

17 juni 2019

De verdwijning van Sally Horner (Rust and Stardust) van de Amerikaanse auteur T. Greenwood is een spannende roman over een zaak die Amerika jarenlang in de greep hield. 4 juli ligt het in de winkel.

Dit wil ik lezen!

GREENWOOD_Horner_3DOver het boek
New Jersey, 1948. De 11-jarige Sally Horner steelt een schriftje in de plaatselijke supermarkt. Ze wordt erop aangesproken door de 52-jarige Frank La Salle die zich voordoet als FBI-agent. Hij overtuigt haar ervan dat ze gearresteerd zal worden, tenzij ze doet wat hij zegt. Dit is het begin van een ontvoering die ruim twee jaar zal duren en waarin Frank met Sally het hele land doorkruist om uit handen van de politie te blijven. Sally wordt misbruikt en gedwongen te liegen tegen de mensen die ze op hun weg tegenkomen.

De vermissing van Sally Horner domineerde eind jaren 40 het nieuws in Amerika. Dit is haar verhaal.

De zaak Sally Horner inspireerde Nabokov tot het schrijven van zijn iconische en controversiële roman Lolita.
Benieuwd? Lees hier de eerste hoofdstukken

T. Greenwood_credit_Esmée StewartOver de auteur
T. Greenwood
woont met haar gezin in Californië. De verdwijning van Sally Horner is het eerste boek van haar hand dat in het Nederlands verschijnt. Ze heeft het ware verhaal van Sally Horner gefictionaliseerd en vertelt het vanuit meerdere perspectieven, wat het boek veel vaart en diepgang geeft.