Romans & Spanning

Veelgestelde vragen

Hier vindt u informatie over ons en voor u. Wilt u een vraag stellen die niet bij de veelgestelde vragen staat? Vul dan ons contactformulier in.


Wat moet ik doen als ik een manuscript wil uitgeven?

U kunt uw manuscript ter beoordeling voorleggen aan de redactie van een van de uitgeverijen in Nederland en Vlaanderen, of aan een literair agentschap. De redactie baseert hun beslissing niet alleen op de kwaliteit van het manuscript, maar ook op de mate waarin het binnen het fonds past. Wilt u uw manuscript aan ons opsturen? Kijk dan eerst bij Over de uitgeverij of uw werk bij ons past. Bent u ervan overtuigd dat dat het geval is? Stuur dan uw werk aan ons secretariaat.

Uitgeverij De Fontein
t.a.v. Secretariaat De Fontein Romans & Spanning
Postbus 13288
3507 LG Utrecht

Let daarbij op het volgende:
* Stuur een geprinte versie per post, met daarbij een samenvatting van 1 à 2 A4’tjes.
* Vermeld duidelijk uw correspondentieadres.
* Stuur geen originelen. Uitgeverij De Fontein is niet verantwoordelijk voor zoekgeraakt werk.
* Handgeschreven of digitale inzendingen worden niet behandeld.
* Ingezonden werk wordt in principe niet geretourneerd, tenzij u retourporto bijsluit.

De ontvangst van uw werk wordt per post bevestigd. Vanwege het grote aantal manuscripten dat wij wekelijks ontvangen, kan het enkele maanden duren voordat u een reactie van ons ontvangt. Evenmin is het mogelijk alle afwijzingen van een uitvoerig leesrapport te voorzien. Over de beoordeling kan niet worden gecorrespondeerd.

terug naar begin

Mag ik een gedicht of een prozafragment van een De Fontein-auteur overnemen?

Op gedichten en prozafragmenten berust auteursrecht. Ze mogen niet worden overgenomen in uitgaven of op websites van derden zonder betaling en zonder uitdrukkelijke toestemming van de desbetreffende schrijver en de uitgeverij. Indien u een gedicht of prozafragment van een De Fontein-auteur wilt gebruiken, kunt u hiervoor een email sturen naar info@uitgeverijdefontein.nl. Uw aanvraag wordt dan zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. Indien Uitgeverij De Fontein u toestemming verleent voor overname, betekent dit automatisch dat ook de desbetreffende schrijver zijn of haar toestemming heeft gegeven.

terug naar begin

Wanneer komt het volgende boek van mijn favoriete auteur uit?

Op de pagina Catalogus kunt u de meest recente catalogus van Uitgeverij De Fontein inzien. Daarin staat vermeld welke boeken er het komende seizoen zullen verschijnen. Staat het boek dat u zoekt er niet tussen? Dan is de verschijningsdatum nog niet bekend.

terug naar begin

Ik ben op zoek naar een oudere titel maar kan die niet vinden op deze website. Is deze titel nog wel leverbaar?

Als het door u gezochte boek niet meer op onze website staat dan is het (op dit moment) niet meer leverbaar. Het zou kunnen zijn dat het boek in herdruk is, helaas is het op dit moment nog niet technisch mogelijk om dat onderscheid op deze site te maken. U kunt altijd navragen bij uw boekhandel of het boek misschien nog wel ergens anders verkrijgbaar is, of dat het inderdaad herdrukt wordt en binnenkort weer leverbaar zal zijn.

terug naar begin

Ik wil een van jullie boeken lezen met mijn leesclub. Zijn er van deze titel leesclubvragen beschikbaar?

Van een aantal titels van De Fontein zijn leesclubvragen beschikbaar die u kunnen helpen de discussie op gang te brengen. U vindt deze op de pagina LeesclubsAls het boek dat u wilt lezen er niet tussen staat, dan zijn er helaas geen leesclubvragen beschikbaar.

terug naar begin

 

Hoeveel boeken zijn er verschenen van Baantjer?

Tot Appie Baantjers overlijden heeft hij, naast enkele losse titels en verhalen, maar liefst 70 boeken over rechercheur De Cock met ceeooceekaa geschreven. De reeks heeft een vervolg gekregen met De Cock-boeken die zijn gebaseerd op de scenario’s voor de tv-serie. De boeken worden in de zo kenmerkende Baantjer-stijl geschreven door Peter Römer die zich sinds jaar en dag in het personage De Cock heeft verdiept en die De Cock in de vervolgdelen vanaf boek 71 dan ook vakkundig en hartverwarmend vormgeeft. Twee keer per jaar verschijnt er een nieuw deel in de De Cock-reeks. Kijk voor de meest recente titels hier.

terug naar begin