Kinder- & jeugdboeken

De Leesweken van de Kinderjury zijn gestart!

4 maart 2019

Vanaf 6 maart, tot en met 19 mei zijn de Leesweken van de Nederlandse Kinderjury! De Kinderjury legt de focus op leesbevordering, en dit jaar zijn er twee fases: tien leesweken en één stemweek. De eerste weken staan dus volledig in het teken van lezen.

Kinderen worden aangemoedigd om nieuwe boeken te ontdekken, hun mening te vormen en boekentips met elkaar uit te wisselen.” – www.kinderjury.nl

Op zoek naar een boek om tijdens deze weken te lezen? De Kinderjury biedt als handvat De Leeslijst: 25 boeken voor 6 tot en met 9 jaar en 25 boeken voor 10 tot en met 12 jaar. De Leeslijst bevat drie Fontein-boeken.

NiekDeGroot_4_p.25

Niek de Groot en zijn vrienden
Niek de Groot en zijn vrienden is een supergrappige stripbundel van Lincoln Peirce. Deze graphic novel is volledig in kleur en bevat een coole poster. Met dit boek rol je 224 pagina’s lang over de grond van het lachen met Niek, Frank en Teddy!
Lees alvast een stukje

12_Winston spion met snorharen - 3d

Winston – Spion met snorharen
Winston – Spion met snorharen van Frauke Scheunemann is het tweede deel in de spannende en humoristische detectiveserie Winston, waarin de detective een heuse kat is! Voor liefhebbers van Minoes. 
Lees alvast een stukje

 

wortelpakKeesie Kippenkop De rioolridder
Keesie Kippenkop – De rioolridder is het eerste spannende en grappige avontuur in een nieuwe serie van Jozua Douglas, bekend van de serie Costa Banana. De rioolridder is geschikt voor beginnende lezers vanaf 7 jaar. Vol gekke lijstjes en met vlotte illustraties van Hugo van Look, illustrator van Dolfje Weerwolfje.
Lees alvast een stukje

TIP: Ons leerkrachtpakket is geüpdatet en bevat leuk lesmateriaal en een mooie poster van Keesie Kippenkop. Perfect voor in de klas tijdens de leesweken! Vraag het leerkrachtpakket aan

 

 

Wanneer kun je stemmen? Je kunt stemmen vanaf 20 mei op www.kinderjury.nl!

Op zoek naar meer inspiratie? Onze graphic novels zijn enorm populair bij alle kinderen: de series Dagboek van een muts en Het leven van een Loser werden beide al eens bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Kijk op www.graphic-novels.nl voor al onze graphic novels.

Leestip:
Wegwezen (deel 12 van Het leven van een Loser van Jeff Kinney) en Partysress! (het nieuwste deel van Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell). Dagboek van een muts 13 is weer supergrappig, zit vol hilarisch meidendrama en heeft een knalroze kaft met glitterfolie!