Kinder- & jeugdboeken

Schrijvers en illustratoren

Schrijvers maken verhalen met woorden, illustratoren maken verhalen met beelden. Hier vind je al onze schrijvers en illustratoren bij elkaar.

Toon schrijvers van wie de achternaam begint met de letter:
 •   Auteur
 • Matthieu Maudet woont en werkt in Rennes, in Frankrijk. Hij illustreert strips en kinderboeken. Matthieu heeft inmiddels tientallen uitgaven op zijn naam staan, waaronder het bijzondere prentenboek De kleurenboef. Dit boek moet je zelf nog helemaal inkleuren, want de kleuren zijn gestolen!
    Auteur
 • Voordat Will McIntosh zich volledig op schrijven stortte, was hij psychologieprofessor aan de universiteit. Will woont samen met zijn vrouw en tweeling in Williamsburg, Virginia.
    Auteur
 • Sophie McKenzie woont en werkt in Londen (Engeland). Haar debuut Vermist won bijna elke juryprijs in Engeland en was twee keer genomineerd voor de Carnegie Medal. Met Vermist won Sophie zelfs een Japanse prijs, namelijk de Sakura Medal Award!Wanneer Sophie McKenzie niet schrijft, gaat ze graag op bezoek bij vrienden of voetbalt ze met haar zoontje.Bekijk ook Sophie McKenzies website (Engels).
    Auteur
 • Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar voorheen ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014. Haar vijfde YA-thriller is Dark Mind.Cis Meijer woont in Amsterdam...
    Auteur
 • Koos Meinderts werd geboren in Den Haag in 1953, en hij debuteerde als schrijver in 1983. Hij schrijft verhalen, gedichten en liedteksten, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarnaast vertaalt Koos boeken, zoals Trol en het Pietertje, dat tijdens de Nationale Voorleesdagen 2013 in de Prentenboek TopTien stond, en De krijtjes staken!, winnaar van de Zilveren Griffel 2015.Met zijn jeugdromans Lang zal ze leven en De zee zien schetst...
    Auteur
 • Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel behoren zonder twijfel tot de grappigste kinderboekenauteurs van Nederland. Vanaf dit jaar leggen zij zich gezamenlijk toe op het schrijven en verspreiden van nieuwe en oude IJzersterke Verhalen. Allemaal waar en allemaal echt gebeurd. Gruwelijk grappige griezelverhalen is hun eerste bundel.
    Auteur
 • Kory Merritt is mede-bedenker van de Poptropica-strips. Merritt geeft tekenles aan kinderen van groep 1 tot groep 8 in Hammondsport, New York.
    Auteur
 •   Auteur
 • Als kind tekende Marieke Nelissen al graag haar schriften vol met regenbogen en fantasiedieren – het liefst met zo veel mogelijk kleuren. Na een baan als kok werkte ze als grafisch ontwerpster bij een klein bedrijf. Inmiddels werkt ze voor zichzelf als kinderboekenillustratrice. Ze heeft onder meer de illustraties ontworpen voor Het monsterbonsterbulderboek: een monsterlijk mooi boek vol kleurrijke fantasiewezens! Marieke houdt ervan om vieze handen te krijgen en om te experimenteren...
    Auteur
 • Lydia Nichols is een illustrator met een voorliefde voor design. Mensen beschrijven haar werk als charmant en eigenaardig. 
    Auteur
<<