Kinder- & jeugdboeken

Schrijvers en illustratoren

Schrijvers maken verhalen met woorden, illustratoren maken verhalen met beelden. Hier vind je al onze schrijvers en illustratoren bij elkaar.

Toon schrijvers van wie de achternaam begint met de letter:
 • Will Mabbitt woont in het zuiden van Engeland, met zijn familie en katten. Hij schrijft overal waar dat mogelijk is: in het café, in de trein, of op het toilet. Als de batterij van zijn laptop leeg is, schrijft hij gewoon in zijn hoofd verder. 
    Auteur
 •   Auteur
 • Matthieu Maudet woont en werkt in Rennes, in Frankrijk. Hij illustreert strips en kinderboeken. Matthieu heeft inmiddels tientallen uitgaven op zijn naam staan, waaronder het bijzondere prentenboek De kleurenboef. Dit boek moet je zelf nog helemaal inkleuren, want de kleuren zijn gestolen!
    Auteur
 • Voordat Will McIntosh zich volledig op schrijven stortte, was hij psychologieprofessor aan de universiteit. Will woont samen met zijn vrouw en tweeling in Williamsburg, Virginia.
    Auteur
 • Sophie McKenzie woont en werkt in Londen (Engeland). Schrijven is haar grote passie, en het resultaat van die passie is de succesvolle en meervoudig bekroonde jeugdthrillerserie Vermist. Met Vermist won Sophie zelfs een Japanse prijs, namelijk de Sakura Medal Award!Wanneer Sophie McKenzie niet schrijft, gaat ze graag op bezoek bij vrienden of voetbalt ze met haar zoontje.Bekijk ook Sophie McKenzies website (Engels).
    Auteur
 • Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014.Cis Meijer woont in Amsterdam met haar man en dochter, en ze houdt van kunst, pure chocolade...
    Auteur
 • Koos Meinderts werd geboren in Den Haag in 1953, en hij debuteerde als schrijver in 1983. Hij schrijft verhalen, gedichten en liedteksten, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarnaast vertaalt Koos boeken, zoals Trol en het Pietertje, dat tijdens de Nationale Voorleesdagen 2013 in de Prentenboek TopTien stond, en De krijtjes staken!, winnaar van de Zilveren Griffel 2015.Met zijn jeugdromans Lang zal ze leven en De zee zien schetst...
    Auteur
 • Kory Merritt is mede-bedenker van de Poptropica-strips. Merritt geeft tekenles aan kinderen van groep 1 tot groep 8 in Hammondsport, New York.
    Auteur