Kinder- & jeugdboeken

Schrijvers en illustratoren

Schrijvers maken verhalen met woorden, illustratoren maken verhalen met beelden. Hier vind je al onze schrijvers en illustratoren bij elkaar.

Toon schrijvers van wie de achternaam begint met de letter:
  • Adam Lehrhaupt is een bekroonde auteur die alle zes continenten gezien heeft en op Broadway stond. Hij woont in de buurt van Philadelphia met zijn vrouw, zoons en twee gekke honden en brengt zijn dagen door met schrijven, het bezoeken van scholen en het maken van grote plannen.
      Auteur
  • Steve Light (1970) is auteur en illustrator van kinderboeken. Hij is onder meer bekend van zijn Kabaalboek-serie. Steve bedenkt verhalen aan de hand van zijn illustraties, die hij het liefste maakt met een vulpen. Hij is zelfs zo gek op vulpennen dat hij regelmatig naar een vulpennenmarkt gaat! Naast het maken van kinderboeken leest Steve graag voor op scholen.
      Auteur
  • E. Lockhart (1967) is het pseudoniem van Emily Jenkins. Onder haar eigen naam publiceert Emily boeken voor jonge kinderen en voor volwassenen; als E. Lockhart schrijft ze romans voor jongeren.Wij leugenaars stond geruime tijd in de New York Times-bestsellerlijst en is bekroond met de Goodreads Choice Awards 2014 in de categorie Young Adult Fiction. Inmiddels is het boek in 20 landen verschenen. Eerder schreef Lockhart onder andere de geestige...
      Auteur