Kinder- & jeugdboeken

Schrijvers en illustratoren

Schrijvers maken verhalen met woorden, illustratoren maken verhalen met beelden. Hier vind je al onze schrijvers en illustratoren bij elkaar.

Toon schrijvers van wie de achternaam begint met de letter:
 • Naast het schrijven van graphic novels, ontwikkelt Jeff Kinney online games. In tegenstelling tot Bram Botermans hield hij als kind geen dagboek bij (daar heeft hij spijt van), maar hij wilde dolgraag cartoonist worden. Jeff schreef toen hij klein was zelfs een brief van vijf kantjes naar Lincoln Peirce, schrijver van Niek de Groot, om hem om advies te vragen!In Nederland werden meer dan 2 miljoen boeken verkocht van de serie Het leven van een Loser, en wereldwijd...
    Auteur
 • H.N. (Holly) Kowitt schreef meer dan veertig kinderboeken. Ook tekent ze heel graag dingen die ze leuk vindt. Ze woont en werkt in New York (Amerika). Wanneer ze niet aan het schrijven of tekenen is, houdt ze ervan om te fietsen en vlooienmarkten te bezoeken. Haar serie De loserlijst gaat over Dennis, wiens naam op de loserlijst in de meiden-wc is gezet, waardoor hij constant pech heeft. Maar wanneer het hem eindelijk lukt om zijn naam van de lijst af te krijgen,...
    Auteur
 • Amy Krouse Rosenthal houdt ervan om dingen te maken. Kinderboeken bijvoorbeeld, of salades, of contact met het universum. Ze houdt er ook van om dingen te wensen.
    Auteur
 • Mitch Krpata is schrijver en producer voor de Poptropica-website. Krpata woont in Massachusetts met zijn vrouw, twee kinderen en een luie hond.
    Auteur