Kinder- & jeugdboeken

Het bijna helemaal waargebeurde verhaal van Dav Pilkey:

Dav Pilkey werd geboren op 4 maart 1966, en vanaf dat moment probeerde hij andere kinderen aan het lachen te maken. Op de kleuterschool was Dav al heel verantwoordelijk: als er iets misging, was híj daar meestal verantwoordelijk voor. Zijn juf op de basisschool stuurde hem zo vaak de klas uit, dat ze speciaal voor Dav een tafel op de gang zette zodat hij daar kon werken. Aan dat bureau verzon Dav Pilkey zijn eerste verhalen. Al zijn klasgenoten vonden die verhalen vol gekke tekeningen supergrappig, maar zijn juf dacht daar anders over. Ze waarschuwde: ‘Je kunt niet de rest van je leven gekke boeken maken!’ Gelukkig luisterde Dav nooit zo goed.

Voor straf moest hij naar de middelbare school, waar andere leraren hem nog meer ontmoedigden. Ze vonden dat hij maar zo snel mogelijk moest ophouden met grappige verhalen verzinnen. Gelukkig dachten ze daar op de universiteit anders over. Een van Davs docenten raadde hem aan om kinderboeken te gaan schrijven. De schok van zo veel aanmoediging werd Dav bijna te veel. Gelukkig kwam hij er snel weer bovenop, en maakte hij zijn eerste kinderboek.

Inmiddels heeft hij al veel kinderboeken op zijn naam staan, waaronder de graphic novel-serie over Kapitein Onderbroek. Davs boek De avonturen van Kapitein Onderbroek was een van de leestips tijdens de Jeugdboekenweek Vlaanderen 2015.

Bekijk ook de website van Dav Pilkey (Engels).


Boeken

 • ISBN 9789026151118
  Sjors en Harold hypnotiseren juf Ribbel zodat ze hun cijfers ophoogt. Maar juf Ribbel neemt wraak. Op Sjors en Harold, op Kapitein Onderbroek en vooral op de wereld. Als dat maar goed gaat…
 • ISBN 9789026148149
  Kapitein Onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek is het vierde deel in de supergrappige graphicnovelserie van Dav Pilkey. Volledig in kleur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekend van de succesvolle Netflix-serie en film.
  Sjors en Harold lijden aan O.S.S.S., het Ongelooflijk Saaie...
 • ISBN 9789026148712
  Kapitein Onderbroek en de aanval van de pratende plees is het tweede deel in de supergrappige graphicnovelserie van Dav Pilkey. Volledig in kleur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekend van de succesvolle Netflix-serie en film.
  Sjors en Harold mogen niet meedoen met de uitvindwedstrijd op school,...
 • ISBN 9789026148705
  De avonturen van Kapitein Onderbroek is het eerste deel in de supergrappige graphicnovelserie van Dav Pilkey. Volledig in kleur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekend van de succesvolle Netflix-serie en film.
  Dit is méér dan onderbroekenlol! Sjors en Harm halen altijd kattenkwaad uit. Als ze met hun grappen...
 • ISBN 9789026144585
  Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen is het derde deel in de serie Kapitein Onderbroek van Dav Pilkey. Een full colour graphic novel, voor kinderen vanaf 8 jaar.

  Sjors en Harold hebben bijna iedereen op school in de maling genomen. Maar wanneer ze het te bont maken,...
 • ISBN 9789026129575
  Leestip Jeugdboekenweek Vlaanderen 2015!