Kinder- & jeugdboeken

Achter de schermen bij De Fontein – maart

9 april 2019

De lente is begonnen, en maart is al achter de rug. Wat was het een fijne boekenmaand! Kijk je mee?

5 maart verscheen eindelijk een nieuw deel in de populaire meidenserie Dagboek van een muts: Partystress! Diezelfde dag verscheen ook Familie op de vlucht: een hartverscheurend verhaal van Diney Costeloe, de bestsellerauteur van De verloren kinderen en Het meisje zonder naam.

BTS2BTS1

 

 

 

 

 

 

 


Bestel Partystress! Bestel Familie op de vlucht

We zitten dan misschien in het voorjaar, maar wij hebben de zomer al in onze bol! Op 7 maart presenteerden we de zomeraanbieding aan onze verkoopafdeling. Daarin staan alle boeken die tussen juni en september zullen verschijnen. Peter Römer, schrijver van de Baantjer-boeken, kwam langs om Baantjes deel 85 te presenteren: De Cock en de levende dode.

BTS3BTS4

 


Benieuwd naar onze zomeraanbieding?

Vaak werken we op kantoor, maar soms mogen we ook erg leuke tripjes maken. Zo gingen Ellis (brandmanager Kind & jeugd) en Joris (uitgeefdirecteur) 11 en 12 maart naar Londen. Daar bespraken ze van alles met het Guinness-team en ontmoetten ze de wereldrecordhouder die de meeste magische trucs (23) kan doen in 1 minuut!
BTS5BTS6

 

 

 

 

 

 

Heb je de cover de nieuwe Guinness World Records al gezien?

Deze maand waren wij op zoek naar de stoerste thrillerverkoopster! En wat kregen we veel leuke reacties. Collega’s nomineerden elkaar en klanten nomineerden hun favoriet. We boffen maar met zulke goede thrillerverkoopsters in Nederland! 12 maart maakten wij de shortlist bekend.

BTS7

BTS8BTS9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 20 maart werd de winnaar bekendgemaakt: Lisan Hoogendonk van Boekhandel Plukker! Zij won het cadeaupakket bestaande uit o.a. een stoer uitje voor twee personen, een uniek ‘stoer wijf’-tasje en T-shirt, en leuk materiaal voor in de winkel.

Op zoek naar een boek met een superstoere vrouw in de hoofdrol? Probeer dan De onversneden waarheid van Tess Sharpe! Breaking Bad met een female touch.

Diezelfde dag werd er in Haarlem een andere winnaar op de foto gezet. Raquel, 15 jaar, won namelijk dit jaar de covermodelwedstrijd van Mel Wallis de Vries! Raquel komt voorop Mels nieuwe jeugdthriller en we kunnen alvast een ding beloven… de cover wordt weer supermooi! Ook Lois, Indy en Sara werden op de foto gezet voor de achterkant van het boek.

BTS10BTS11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 maart gingen veel Nederlanders weer naar de stembus! Vergeten jullie niet om ook te stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury? Mel Wallis de Vries en Margje Woodrow maken kans!

We sluiten deze maand af met de Boekenweek. Van 23 t/m 31 maart waren er allerlei activiteiten rondom de Boekenweek. Een aantal van ons gingen naar het boekenbal. Het thema van dit jaar was De moeder de vrouw. Nog op zoek naar tips? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

BTS12

 

 

Altijd op de hoogte blijven van onze boeken en wat er bij ons gebeurt binnen de uitgeverij? Volg ons op Instagram of Facebook!