De beste cosy crime-series!

Cosy crime, de naam zegt het eigenlijk al: misdaad met een knipoog. Verhalen met lekker eigenzinnige speurders in de hoofdrol, natuurlijk een slachtoffer (of twee, drie) maar geen enorm bloederige details. Spannende verhalen met de leukste personages die zich afspelen op bijzondere plekken: wat dacht je van een camping in Beieren, broeierig Sicilië of een Toscaans klooster? Denk aan de sfeer van Baantjer en Miss Marple, en dan helemaal van nu.

Klinkt goed toch? We hebben onze beste cosy crime-series voor je op een rijtje gezet. Klik op de serienaam voor meer informatie over de serie en op de titel voor meer informatie over dat deel in de serie.

Veel leesplezier!


Tante Poldi

Een humorrijke cosy crime-serie door Mario Giordano. Uitzicht op zee, zon en rust. Meer wilde Poldi niet toen ze kort na haar zestigste verjaardag van München naar Sicilië verhuisde. Maar op Sicilië gaan de dingen nooit zoals je dacht en misdaad is nooit ver weg. De speurder in Poldi ontwaakt en al snel kruist ze het pad van de aantrekkelijke inspecteur Montana. Hij wil niet dat Poldi haar neus in zijn zaken steekt, maar wat hij niet weet is dat de extravagante Poldi nooit opgeeft. Nooit.

Deel 1: Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen – verschenen als paperback, e-book en audioboek

Deel 2: Tante Poldi en de hemelse vruchten – verschenen als paperback, e-book en audioboek

Deel 3: Tante Poldi en de knappe Antonio – verschenen als e-book en audioboek | vanaf voorjaar 2022 als paperback

Deel 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna – verschenen als e-book | vanaf eind oktober als audioboek | zomer 2022 als paperback

Deel 5: Tante Poldi en de roep van de sirenen – binnenkort meer informatie


La dolce vita

Een cosy crime-serie door Valentina Morelli. De jonge Zuster Isabella woont, werkt en bidt in het klooster van Santa Caterina, een pittoresk dorpje in Toscane. De nieuwsgierige non lost grote en kleine misdaden op, samen met de onervaren carabiniere Matteo.

Deel 1: De moord in het klooster – verschenen als e-book en audioboek

Deel 2: De dode aan de rivier – verschenen als e-book en audioboek

Deel 3: De mysterieuze gast – verschenen als e-book en audioboek


Sofia’s camping

Een lichte, vrolijke, grappige maar zeker ook spannende cosy crime-serie door Susanne Hanika. Sofia erft van haar oma een camping aan een meer in Beieren, maar die wil ze eigenlijk zo snel mogelijk verkopen. Maar de stamgasten zijn blij dat Sofia de camping voortzet, toch…? En wanneer de aantrekkelijke rechercheur Jonas Schneider de camping betreedt om haar te helpen bij een reeks misdaden, lijkt de noodzaak om te verkopen opeens een stuk minder urgent…

Deel 1: Moord in de camper – verschenen als e-book en audioboek

Deel 2: De dood gaat op kamp – verschenen als e-book en audioboek

Deel 3: De dood houdt geen siësta – verschenen als e-book en audioboek


Miss Merkel

Deze hilarisch geschreven serie van David Safier combineert absolute klassieke ‘whodunnit’-kenmerken met moderne wendingen. Angela Merkel is met pensioen woont met man en mopshond op het platteland. Daar ontpopt ze zich tot detective wanneer de plaatselijke baron dood wordt aangetroffen. Een nieuwe carrière is gestart!

Deel 1: Miss Merkel en een onverwachte wending – verschenen als e-book | vanaf 4 november als paperback

 
 
 
 
 
 
 


Laat je ons weten of er een serie voor je bij zit? Dat kan via Facebook en Instagram!