Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

Zeven boeken die weinig ruimte in beslag nemen in je koffer

8 juni 2022

Na maanden wikken en wegen heb je tóch besloten om die vakantie te boeken. Vol enthousiasme tover je je koffer tevoorschijn om te beginnen met inpakken. Zoveel dingen die je mee wilt nemen, maar zo weinig ruimte! En er moet natuurlijk ook het nodige leesvoer mee op reis… Om je te helpen met de selectie, vind je hier een lijstje van boeken die weinig ruimte in beslag nemen in je koffer. Niet te zwaar, niet te dik, maar ook zeker niet te dun!

1. Shame on you – Margje Woodrow

Ben je op zoek naar een beetje spanning voor aan het zwembad? Dan zit je met een boek van Margje Woodrow sowieso goed! Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van een vakantiepark door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: sommigen zullen moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan.



2. De tovervinger – Roald Dahl

Met 64 pagina’s is De tovervinger een heerlijk boekje om onder in je koffer te stoppen en nu ook nog maar € 5,99! Veel van de Dahl-klassiekers zijn niet al te groot. Zo heeft De giraffe, de peli en ik een vergelijkbaar formaat: een mooi alternatief als je deze al uit hebt!



3. Het schaduwhuis Anna Downes

Alex verhuist met haar kinderen naar een idyllische plek, maar al snel beseft ze dat als ze haar kinderen wil beschermen, ze het gevaar wat daar loert onder ogen moet komen… Perfect voor de thrillerliefhebber!




4. Het Avery Shaw-experiment – Kelly Oram

Deze zomer helemaal wegzwijmelen? Dat kan met het nieuwe boek van Cinder & Ella-auteur Kelly Oram! Omdat Aiden haar hart gebroken heeft, besluit Avery voor een schoolproject het fenomeen liefdesverdriet te onderzoeken. Ze heeft alleen nog een partner nodig. Daar is plots Aidens oudere broer… Een heerlijke en grappige YA-roman!



5. De Cock en de moord op stand – Peter Römer

Baantjer-fans weten dat deze boeken reisvriendelijk zijn. Ga verder waar je gebleven bent in de serie, of lees het laatstverschenen deel 90, De Cock en moord op stand. Iedereen moet een keer een Baantjer hebben gelezen in z’n leven!



6. Wij leugenaars – E. Lockhart

Wij leugenaars is niet voor niks een TikTok-hit! Dit boek is onvergetelijk!

Wij zijn Sinclairs. Niemand komt iets tekort. Niemand heeft het ooit mis. We wonen – in de zomer tenminste – op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te weten. Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn.



7. De moord in inkt – Helen Cox

Het eerste deel in de spannende thillerserie Kitt Hartley! Kitt Hartley onderzoekt de moord op Owen, met een vulpen door zijn hart gestoken. Ze ontdekt al snel dat er duistere geheimen liggen in de schilderachtige straatjes van York. 



Misschien worstel jij juist helemaal niet met ruimtegebrek in je koffer omdat je een e-reader meeneemt. Maar ben je wel nog op zoek naar inspiratie? Neem dan eens een kijkje op onze e-bookpagina vol met e-booktips en -koopjes! Op zoek naar meer heerlijk summerreads? Bekijk onze zomerlezenpagina!

Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven