Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Tik Tok

#ikleesthuis – onze leestips

19 maart 2020

ikleesthuis CPNB

Wat zijn we in een gekke tijd beland, hè? We moeten thuiswerken, kinderen krijgen online les en sommigen van ons kunnen het huis niet uit. Maar gelukkig kun je thuis ook veel beleven. Met een boek! En daarom delen wij onze ikleesthuis-leestips, voor ieder wat wils.

Heb je na het lezen van dit bericht interesse in een van de boeken? Vergeet niet je lokale boekhandel te supporten in deze moeilijke tijd. Veel boekhandels zijn nog open, en je kunt ook altijd online bij ze bestellen.
Dat kan ook snel en eenvoudig via onze eigen webshop Boekenwereld.com. Gebruik dan de code ikleesthuis en de boeken worden gratis verzonden!

ikleesthuis kinderboeken

Heerlijke prentenboeken om voor te lezen
Samen lezen, niets is heerlijker dan dat! Maak er thuis een feestje van met De grote verkleedpartij, en verkleed je daarna als een van de dieren. Maak het tandenpoetsen thuis een stuk gemakkelijker met De grote tandenpoetsdag of lees voor uit Tien regels als je jarig bent, dan kun je gelijk uitleggen dat je tijdens het handen wassen het beste ‘Lang zal ze leven’ kunt zingen.

Grappige boeken vanaf 9 jaar
Kun je wel wat rust gebruiken nu alle kinderen thuis zijn? Laat ze dan een van deze boeken lezen! Het enige wat je af en toe zult horen is gelach, want deze boeken zijn hilarisch. Pech onderweg bijvoorbeeld, een grappige verhalenbundel van Jozua Douglas en Tosca Menten. Of Vet koel, het nieuwste deel van Het leven van een Loser. Meer zin in een groot avontuur? Probeer dan De ruimteatlas van Jesse Kreek!

Hier maak je je tienerdochters blij mee!
Zitten ze thuis nu heel de dag te Netflixen? Dan hebben wij nog wel wat leestips die net zo verslavend zijn. Wat dacht je van 1 seconde van Sophie McKenzie, superspannend! Of houdt je dochter meer van fantasy? Lees dan Stiefzus, een hervertelling van Assepoester vol girlpower. En voor de meiden die meer van romantiek houden is One small thing het perfecte boek!

ikleesthuis romans en thrillers

Tijd voor wat lucht!
Heb je behoefte aan iets luchtigers en een pauze van al het coronanieuws? Pak er dan een fijne feelgoodroman bij. Je wordt gegarandeerd meegesleept door de verhalen en kunt even ontsnappen aan alle zorgen.Veel liefs van Beth O’Leary is een echte aanrader, lief én grappig. Lees je liever meer iets als de boeken van Lucinda Riley, pak dan De geheimen van het winterhuis van Sarah Lark erbij. En de boeken van Jojo Moyes zijn altijd toppers: Suzanna’s wereld is nu in voordelige editie beschikbaar en de laatste nieuwe roman De sterrengever is gewoonweg prachtig.


Spannende boeken om even helemaal in te verdwijnen

Hou je meer van thrillers? Deze boeken zijn zo spannend, je kunt niet stoppen met lezen tot je weet hoe het zit! De duistere kant van Karen Rose houdt je gegarandeerd op het puntje van je stoel. Hou je meer van historische thrillers, lees dan De dood van Harriet Monckton van Elizabeth Haynes. Dit boek werd ook getipt door het boekenpanel van DWDD. Hou je van thrillerseries met dezelfde hoofdpersoon, begin dan met Memento van Emelie Schepp over officier van justitie Jana Berzelius, heel spannend en verslavend! En goed nieuws, daarna kun je nog vier boeken over Jana lezen.


Bekijk onze nieuwste blogs

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws in je inbox over jouw favoriete boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven