David Hewson

David Hewson woonde jarenlang in Rome en werd wereldberoemd met zijn Nic Costa-thrillers, die zich in de Eeuwige Stad afspelen. Gevallen engel is het negende boek in deze verslavende reeks. Met De Vaticaanse moorden, het eerste deel in de uiterst succesvolle serie thrillers brak Hewson door in Nederland. 

Wat Ian Rankin betekent voor Edinburgh, doet deze Britse auteur voor Rome. David Hewson spreekt vloeiend Italiaans, woonde jarenlang in de eeuwige stad en kan inmiddels worden beschouwd als een Rome-expert. Niet alleen van de cultuur en de geschiedenis van de stad, maar ook van de mentaliteit en eigenaardigheden van haar bewoners.

Actie, symboliek en de duistere, ‘andere’ kant van Rome zijn het handelsmerk van duivelskunstenaar Hewson. Door zijn immense kennis van deze stad kan hij als geen ander een prachtig sfeerbeeld oproepen. Die bijzondere sfeertekeningen, de cultuurhistorische achtergronden en de boeiende beschrijvingen van het oude en nieuwe Rome geven de misdaadromans oneindig meer diepgang. Daarnaast werkt Hewson als geen ander zijn hoofdpersonen uit tot mensen van vlees en bloed, die zich in elk boek verder ontwikkelen, hetgeen hem een almaar groeiend lezerspubliek oplevert.

David Hewsons boeken verschijnen in alle Europese landen, onder meer ook in Italië. Hewson: ‘Dat beschouw ik als een groot compliment, omdat dat de moeilijkste markt is. Normaal gesproken zouden ze je niet oppakken omdat je als buitenlander over hun land schrijft’, aldus de auteur.

Volg David Hewson

Boeken van David Hewson