Romans & Spanning

URBAN

Over Urban Fantasy

Was en ben jij ook fan van tv-series als Buffy the Vampire Slayer, Charmed, Once Upon a Time en True Blood? Las en lees jij ook Twilight van Stephenie Meyer, de Mortal Instruments-serie van Cassandra Clare, de Academicus Vampyrus-serie van Richelle Mead of de Huis van de Nacht-serie van P.C. en Kristin Cast? Ben je dol op dit soort werelden, maar zou je graag zien dat de heldinnen van deze boeken met je meegroeien? Dan is Urban Fantasy helemaal voor jou!

Urban Fantasy-boeken hebben diezelfde herkenbare stedelijke hedendaagse settingen waar je zomaar een vampier of weerwolf tegen het lijf kan lopen, en dezelfde soort kick-ass vrouwelijke hoofdpersonen als in de series die we hierboven al noemden. Het verschil is dat de hoofdpersonen in deze boeken iets ouder zijn: in de twintig. Deze vrouwen hebben net als jij af en toe de balen van hun baan, problemen met hun familie en proberen ondertussen ook nog eens de liefde te vinden – of vast te houden.

 
 
 • ISBN 9789026143533
  Witte kaarten van Anne Bishop is het vijfde, afrondende boek van Anne Bishop in de serie 'De Anderen' over Meg Corbyn en Simon Wolfgard, die begon met  Rode letters, Zwarte veren, Zilveren...
  € 20,99
 • ISBN 9789026141089
  Tussen twee vuren is het tweede deel in de Urban Fantasy-serie 'De Grens' van Ilona Andrews. Heerlijk leesvoer voor fans van Anne Bishop en Patricia Briggs.


  De familie van Cerise Mar is een van de oudste in de Grens. De familie is op zijn best een zooitje ongeregeld te noemen, maar de familienaam wordt alom gerespecteerd en gevreesd omdat elke Mar zijn leven en zijn magie in de waagschaal gooit als iemand de clan bedreigt.

  Als Cerises...
  € 20,99
 • ISBN 9789026142154
  Anne Bishop is de auteur van de Urban Fantasy-serie 'De Anderen' over heldin Meg Corbyn. Eerdere delen 'Rode letters' 'Zwarte veren' en 'Zilveren zicht' vonden moeiteloos hun weg naar de fans. 'Grijze ogen' is het vierde deel in de serie. In de afgelopen paar maanden heeft Meg meer meegemaakt en meer gedaan dan in de eerste 24 jaar van haar leven. Ze heeft vrienden gemaakt onder Anderen en mensen - en zelfs voorzichtige stappen gezet naar méér dan vrienden met Simon. Haar...
  € 20,99
 • ISBN 9789026139871
  'Zilveren zicht' van Anne Bishop is het derde deel in de serie De Anderen. 'Zilveren zicht' is een Urban Fantasy titel, een genre voor de liefhebbers van Buffy, Charmed en Twilight.

  Meg heeft zo veel doorstaan in de paar maanden dat ze nu in het Stadspark woont dat het haar soms duizelt – letterlijk. Haar vrienden, zowel mens als Ander, zijn geschokt als ze ontdekken hoe zwaar deze maanden voor Meg eigenlijk zijn geweest. Zelfs Simon, leider van het Stadspark...
  € 19,99
 • ISBN 9789026138133
  New York Times-bestsellerauteur Patricia Briggs schreef met In het bloed het tweede deel in de Mercy Thompson-serie, die onder het nieuwe label URBAN verschijnt. Voor de liefhebbers van Buffy The Vampire Slayer, Charmed, True Blood, Once Upon A Time en de boeken en serie Twilight. Garagehoudster Mercy Thompson is behalve vriendelijk, scherpzinnig en nieuwsgierig ook onafhankelijk, loyaal en koppig...
  € 16,99
 • ISBN 9789026138119
  New York Time-bestsellerauteur Patricia Briggs schreef met Onder de maan het eerste deel in de Mercy Thompson-serie, die onder het nieuwe label URBAN verschijnt. Voor de liefhebbers van Buffy The Vampire Slayer, Charmed, True Blood, Once Upon A Time en de boeken en serie Twilight.  Mercy Thompson wil gewoon een normaal leven leiden, met haar eigen garagebedrijf, haar kat en haar vrienden om haar...
  € 10,00
 

 

Gratis te downloaden: de bundel ‘Beestachtig goede verhalen’!

voorplat verhalenbundel Beestachtig goede verhalenSpeciaal voor alle fans van Urban Fanstasy: een gratis bundel met drie heerlijke korte verhalen van Ilona Andrews, Patricia Briggs en Sharon Hallmanns. Gratis te downloaden via onderstaande link! En om deze bundel éxtra leuk te maken vind je daarin ook het eerste hoofdstuk van Witte kaarten, het vijfde en afsluitende boek over Meg, Simon en de anderen (en Anderen), van Anne Bishop!

Download de pdf hier: Beestachtig goede verhalen – Drie korte verhalen van Ilona Andrews, Patricia Briggs en Sharon HallmannsDe winnaar van de covermodelwedstrijd en het uiteindelijke boekomslag!

Voorplat Ziel van ijzer - BriggsAfgelopen april hebben we op Elfia een covermodel gezocht voor het derde boek in de Mercy Thompson-serie van Patricia Briggs, Ziel van ijzer. Alle foto’s kun je vinden op de pagina ‘Foto’s Elfia 2016‘. De winnaar van de wedstrijd is Sabine Stekelenburg!

De fotoshoot heeft inmiddels plaatsgevonden en het ontwerp voor het boek is af. Zie hiernaast voor het kick-ass omslag!

Waar gaat Ziel van ijzer over?

De 26-jarige Mercy Thompson zou zo graag een kalm, rustig, geordend leven hebben – tenminste, dat houdt ze zichzelf voor. Helaas is ze in werkelijkheid meer een wandelende chaosmagneet. Dat kan natuurlijk liggen aan het feit dat ze zelf de vorm van een coyote kan aannemen, ze haar huis deelt met een weerwolf en ze onder haar vrienden ook vampiers en Fae telt…

Haar chaotische leven is nog een stukje gevaarlijker geworden sinds ze de magie van de Fae heeft gebruikt om haar vrienden te beschermen. Want nu eisen de Fae dat ze haar schuld inlost. Iets of iemand heeft het op hen gemunt, en Mercy’s scherpe neus wordt ingeroepen om de moordenaar op te sporen.

Maar de moordenaar heeft zelf ook een val gezet, en als die dichtklapt, dreigt Mercy’s oude baas en goede vriend Zee voor de moorden veroordeeld te worden. Dat kan Mercy niet laten gebeuren, want de rechtbank van de Fae kent maar één straf…

Ziel van ijzer is het derde boek over Mercy Thompson, na Onder de maan en In het bloed.

De Fontein sluit crowdfundingactie voor Urban Fantasy succesvol af

voorplat 150dpi RGB Bishop Grijze ogen 13-06-2016

Eerder dit jaar heeft Uitgeverij De Fontein een crowdfundingactie gehouden voor het boek Grijze ogen van Anne Bishop. De actie was een groot succes! Zie de pagina www.crowdaboutnow.nl/urban-fantasy voor de enthousiaste reacties van deelnemers.

De crowdfundingactie gemist? Het boek Grijze ogen zal eind november 2016 overal verkrijgbaar zijn!

***GRATIS E-BUNDEL!***

voorplat promobundel Urban voor epub

Uitgeverij De Fontein is zo blij dat de Facebook-pagina @UrbanBoeken meer dan 1000 likes heeft, dat zij een gratis e-bundel weggeven! Klik hier (of op de afbeelding hiernaast) en je geniet in no time van de eerste hoofdstukken van acht fantastische boeken. Vier heldinnen, acht hoofdstukken: Een bundel eerste hoofdstukken uit de Urban Fantasy-boeken van Anne Bishop, Patricia Briggs, Jaye Wells en Ilona Andrews is helemaal gratis, dus deel, share, kopiëer, verspreid – leef jullie uit!